Gălăţenii, mai aproape de spaţiul cosmic
Foto: Foto: Florin Matei

Gălăţenii, mai aproape de spaţiul cosmic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii a putut fi urmărit, un fenomen spectaculos care a avut loc marţi seară: apropierea dintre planetele Venus şi Jupiter sau conjuncţie. Foarte mulţi gălăţeni au vrut să vadă fenomenul şi să afle secretele spaţiului cosmic. În telescoape au putut-o admira pe luminoasa Venus, dar şi pe Jupiter cu cei patru sateliţi care se zăreau prin lentile cât mărgelele.

Absorbiţi de explicaţiile muzeografului Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic, vizitatorii au stat în permanenţă cu ochii ridicaţi spre cerul înstelat, în timp ce îşi aşteptau rândul la telescoape. Aceştia au putut vedea şi steaua Sirius; cea mai spectaculoasă constelaţie Orion, cu nebuloasa care-i poartă numele, constelaţiile Taurus, Casiopeea şi Pleiadele.

„Mă bucur că vremea a ţinut cu noi. Conjuncţia dintre Venus şi Jupiter este un fenomen care încântă ochiul. Trebuie spus că nu are valoare ştiinţifică, ci cu una educaţională, de aceea am realizat program special pentru publicul nostru. Următoarea conjuncţie Jupiter-Venus va avea loc în data de 28 mai 2013”, a explicat Ovidiu Tercu.

Conjuncţia, magnet pentru gălăţeni S-au perindat peste 300 de vizitatori atraşi de fenomenul cosmic, dar şi de faptul că intrarea a fost gratuită. „Mă pasionează domeniul acesta şi nu am vrut să ratez fenomenul, de aceea mi-am făcut timp să îl urmăresc. Nu e prima dată când vin aici şi de fiecare dată rămân impresionată. Apropierea dintre cele două planete mi s-a părut cu adevărat inedită”, ne-a spus o vizitatoare.

Citit 975 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.