„Viaţa liberă”, fruntaşă de Ziua Poliţiei

„Viaţa liberă”, fruntaşă de Ziua Poliţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pixurile jos, mâna pe arme! Este scenariul pe care Poliţia gălăţeană îl scrie o dată pe an şi ai cărui protagonişti au ocazia să fie nu agenţii antrenaţi să prindă infractori, ci jurnaliştii, cei care au menirea să aducă la cunoştinţa publicului crâmpeie din activitatea de zi cu zi a structurii menite să ne apere. Cu ocazia Zilei Poliţiei Române din acest an, tradiţia ochirii ţintei de către ziariştii mai mult sau mai puţin experimentaţi în mânuirea armei s-a mutat din poligonul subteran al IPJ Galaţi în are liber.

Poligonul AJVPS Galaţi de la Mălina a fost gazdă primitoare pentru reprezentanţii majorităţii instituţiilor mass-media din Galaţi, dar şi pentru oficialităţile invitate de conducerea Poliţiei pentru a sărbători împlinirea a 190 de ani de la înfiinţarea acestei arme.

După un scurt exerciţiu demonstrativ susţinut de un echipaj al Serviciului de Intervenţii Rapide, în cursul căruia asistenţa a avut posibilitatea să urmărească diverse stiluri de tragere executate de profesionişti, jurnaliştii au luat ţintele în cătarea pistoalelor Glock. După caz, debutanţii au încercat să facă o figură cât mai bună, iar „experţii”, să îşi consolideze palmaresul.

După o rundă de tragere şi un baraj, la care s-a ajuns din cauza diferenţelor foarte mici de punctaj, „podiumul” a adunat la un loc începători şi veterani. Dacă locul al treilea a fost ocupat de o novice în materie de tras cu arma, respectiv reporterul RTV Petrica Dima, primele două locuri au fost ocupate de jurnalişti pentru care luarea liniei de ochire nu are mai are demult secrete: secrete: cameramanul RTV Laurenţiu Costandache a obţinut locul al doilea, iar Angela Ribinciuc, redactor al „Vieţii libere”, s-a situat pe prima poziţie a clasamentului.

Manifestările prilejuite de Ziua Poliţiei vor continua astăzi, la ora 11.00, la Teatrul Muzical, cu o festivitate în care vor fi citite mesajele tradiţionale şi vor fi făcute avansările în grad în rândul cadrelor IPJ Galaţi.

Citit 1939 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.