UPDATE - Mitingul aerian "Borş de peşte" a fost amânat pe 9 iunie

UPDATE - Mitingul aerian "Borş de peşte" a fost amânat pe 9 iunie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 12.00 - Din cauza vremii nefavorabile, mitingul aerian care trebuia sa aibă loc sâmbătă pe aerodromul Vădeni din judeţul Brăila se amână pe data de 9 iunie. Organizatorul manifestării, aeroclubul Aerial Galaţi, a luat această hotărâre pentru că, pe lângă condiţiile meteo nepotrivite pentru o demonstraţie de zbor, multe din aerodromurile de pe care trebuiau sa decoleze invitaţii pentru a veni catre Vadeni, sunt impracticabile, din cauza cantităţilor mari de apă căzute peste tot prin ţara, în ultimele ore.


Vă plac avioanele, moto-deltaplanele şi zborul cu orice asemenea aparat? Vă place şi borşul de peşte făcut la ceaun după o reţetă secretă pentru care s-ar da în vânt şi bucătarii de la „Masterchef”? Atunci nu aveţi voie să rataţi, în weekend, mitingul aerian „Borş de peşte” care va avea loc la aerodromul Aerial Club de la Vădeni, Brăila. Evenimentul aviatic de excepţie, care va dura două zile, se află deja la a cincia ediţie şi principalul vinovat este, ca de obicei, Albert Malaxa, un împătimit al zborului, fondatorul şcolii de zbor Aerial Club. Din meniul de senzaţie nu lipsesc zborurile demonstrative, zborurile de agrement, expoziţia de aparate de zbor şi accesorii, hangar party!

Super spectacol aerian

Potrivit organizatorilor, peste 30 de aeronave ultrauşoare - avioane, moto-deltaplane, moto-parpanta - aparţinând aerocluburilor private din România vor face un supershow aerian. Piloţi experimentaţi, campioni naţionali şi legende ale aviaţiei româneşti vor încânta publicul dovedind încă o dată ca zborul este simplu şi frumos. Publicul va putea sa admire singurul girocopter din România în evoluţie alături de alte aeronave. Paraşutiştii nu vor lipsi nici ei de la eveniment. De asemenea, spun organizatorii, putem conta şi pe participarea Şcolii Militare de Aviaţie de la Boboc cu aeronave Yak 52. Iar după evoluţiile demonstrative ale aeronavelor, va exista un moment de socializare în care publicul va avea acces la aeronave. Seara se va încheia cu un delicios borş de peste la ceaun, reţeta secreta de lu` Terente de la „Crama”.

„Cea ce a început în urmă cu şase ani ca un eveniment «de familie» - aviatori din toată ţara ne-am adunat să zburăm şi să mâncăm un borş de peste - a devenit un spectacol public iubit atât de gălăţeni cât şi de brăileni. Ne onorează cu prezenţa an de an şi ne motivează să continuăm să organizam «Borşul de peşte»”, ne-a declarat organizatorul evenimentului, Albert Malaxa.

Citit 2973 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.