"Bunicuţe" pe patru roţi, pe aleea pietonală de la P-uri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

"Bunicuţe" pe patru roţi, pe aleea pietonală de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Pe aleea pietonală de la P-uri pot fi văzute - astăzi şi mâine - maşini din filmele americane de prin anii '70 sau din cele regizate de Sergiu Nicolaescu

În ciuda vremii destul de instabile de ieri, organizatorii Auto Classic Show au ţinut morţiş să instaleze exponatele pe aleea pietonală de la P-uri. Au început cu proprietarii locali de maşini, după care i-au aşteptat pe cei din ţară. S-au aliniat pe rând un Mercedes din 1966, un model pe care s-a testat pentru prima dată impactul asupra pasagerilor în caz de accident, apoi un Pontiac roşu din 1965, model care ocupă cam trei locuri obişnuite de parcare, dar şi un Ford T din 1926 - o bijuterie de maşină! Lor li s-au alăturat celebrul Trabant electric, un Fiat 500, un Peugeot 202 din 1938 - unicat în România - şi un Wartburg din 1966. Spre seară au ajuns şi oaspeţii din ţară, care vin cu alte super-modele.

"Bunicuţele" Ford T, una de 98, cealaltă de 100 de ani, vor fi fără îndoială vedetele expoziţiei, dar cu siguranţă vor fi atrage privirile curioşilor şi Jeep-ul Willis din 1948, Rolls Royce-ul din 1970 sau cele trei Austin din 1979. În total, vor putea fi văzuţi astăzi şi mâine 35 de pasionaţi de autovehicule de epocă. Organizatorii au ţinut să precizeze că o astfel de expoziţie necesită săptămâni întregi de pregătire şi totul ţine de pasiunea fiecărui participant. Toate maşinile sunt funcţionale şi au fost recondiţionate cu piese construite după cele originale, în cele mai multe cazuri.

Parada de duminică

Nu puţine sunt şi situaţiile în care unii chiar nu realizează ce "comori" lasă să se degradeze în faţa blocului! "Sunt foarte mulţi oameni care nici nu ştiu ce comori ţin pe chituci în faţa blocurilor! Le recomand cu căldură să nu le lase acolo la nesfârşit sau mai rău, să le ducă la rable. Le pot vinde colecţionarilor, care le pot recondiţiona pentru a le introduce apoi în circuitul expoziţiilor", spune Elena Atanasiu, reprezentanta Auto Classic Club Galaţi. Dacă, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, autoturismele de epocă vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei de la P-uri, duminică, pe la prânz, proprietarii lor le vor scoate la plimbare prin oraş. "Vom pleca de la Elice, vom parcurge toată Faleza Superioară, vom ajunge pe la Ultimul Leu şi ne vom întoarce pe Brăilei. Sperăm să le facem o surpriză plăcută gălăţenilor", ne-a mai spus Elena Atanasiu.

Citit 3329 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2012 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.