Trei români, printre artiştii europeni care străbat Belgia cu un măgăruş

Trei români, printre artiştii europeni care străbat Belgia cu un măgăruş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei români - Cristian Borş & Marius Riţiu şi Daniel Djamo - se numără printre cei peste 30 de artişti care participă la festivalul Sideways din Belgia, ce presupune crearea de lucrări în timpul unei călătorii prin ţară, cu un măgăruş care cară echipamentele multimedia necesare.

Sideways este o expediţie în care peste 30 de artişti străbat Belgia de la vest la est, între 17 august şi 17 septembrie, susţinând pe drum diferite manifestări - performance, instalaţii în diferite situri, ateliere, live art etc. Festivalul însumează 33 de proiecte artistice desfăşurate în aer liber, incluzând pictatul din mers şi descoperirea unor plante comestibile pe traseu, iniţiativa fiind menită să creeze o legătură între cultură şi ecologie, se arată pe site-ul oficial.

Artiştii vor fi ajutaţi de DonkeyXote - măgăruşul multimedia care îi însoţeşte, pentru ca ei să aibă la dispoziţie pe traseu echipamentele multimedia necesare.

În timpul drumeţiei de 334 kilometri, grupul de artişti va poposi în cinci oraşe: Menen (18 - 19 august), Herzele (25 - 26 august), Bruxelles (1 - 2 septembrie), Turnhout (8 - 9 septembrie) şi Zutendaal (15 - 16 septembrie).

Duoul de artişti format din Cristian Borş & Marius Riţiu şi Daniel Djamo, a cărui participare este susţinută de Institutul Cultural Român (ICR), se alătură unor artişti din Belgia, Marea Britanie, Olanda, Italia, Spania, Rusia, SUA, Germania etc., la Sideways.

Borş şi Riţiu vor prezenta conceptul lor artistic "Bleach Gallery", ce presupune realizarea unei galerii de artă ieftin şi prin propriile forţe.

Selectat din mai bine de 200 de candidaturi, Daniel Djamo reprezintă România cu proiectul "My Road". El va realiza o instalaţie video şi fotografică centrată pe ideea drumului ca punct de întâlnire, loc de socializare şi de construcţie a unei poveşti sau legende.

Citit 1131 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.