STUDIU/ Creierul persoanelor în vârstă funcţionează lent din cauza prea multor informaţii acumulate

STUDIU/ Creierul persoanelor în vârstă funcţionează lent din cauza prea multor informaţii acumulate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Creierul persoanelor în vârstă nu se deteriorează de-a lungul timpului din cauza îmbătrânirii, aşa cum se credea iniţial, ci funcţionează mai lent din cauza prea multor informaţii acumulate pe parcursul vieţii, se arată într-un studiu al cercetătorilor germani, potrivit huffingtonpost.com.

Odată cu înaintarea în vârstă, oamenii nu îşi pierd abilităţile cognitive, dar creierul lor funcţionează mai lent din cauza cantităţii mari de informaţii acumulate. "Creierul uman funcţionează mai încet la vârste înaintate deoarece am acumulat mai multă informaţie de-a lungul timpului", spune Michael Ramscar, coordonatorul cercetării.

Echipa de cercetători de la Tübingen University din Germania s-a folosit de computere pentru a reproduce diferite stadii ale memoriei unui adult. Modelele create pentru computere au fost "hrănite" în fiecare zi cu o anumită cantitate de informaţii (la fel cum se întâmplă în cazul adulţilor tineri), dar, odată ce dispozitivele strângeau mai multă informaţie, performanţa lor reflecta performanţa persoanelor în vârstă, potrivit studiului, care a fost publicat în revista Topics in Cognitive Science.

 

Citit 1189 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.