Patru clovni terapeuţi fac voluntariat la Galaţi, la Biblioteca „Eugene Ionesco”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Patru clovni terapeuţi fac voluntariat la Galaţi, la Biblioteca „Eugene Ionesco”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Francezul Sébastien Charle Fournil este, de profesie, educator şi este iniţiatorul unui curs de terapie alternativă prin teatru. S-a îndrăgostit de România acum 17 ani. De atunci, a venit în repetate rânduri la Galaţi, ca voluntar în cadrul Fundaţiei Inimă de copil.

Până vineri, la Biblioteca Franceză „Eugène Ionesco”, împreună cu trei elveţience, Ana Vilao, Anouk Piquerez şi Laurence Cortes, desfăşoară un training  cu voluntarii din cadrul fundaţiei, privind tehnici de terapie prin teatru şi urmărind, în principal, dezvoltarea creativităţii, atât a adulţilor, cât şi a copiilor. „La Biblioteca Franceză Eugène Ionesco am găsit cel mai potrivit cadru pentru a ne desfăşura activitatea noastră de clovni terapeuţi. Este, practic, o reuniune a celor ce iubim copiii, limba franceză şi teatrul”, afirmă Sébastien, adăugând: „Acum 17 ani am venit pentru un stagiu de trei luni în România. Între timp, m-am schimbat mult, şi România s-a schimbat mult, dar a rămas ceva constant în relaţia mea cu România: prietenia cu Ana Burtea, preşedinta Fundaţiei Inimă de copil din Galaţi". O poveste care continuă acum şi cu alţi voluntari.

Astăzi, dimineaţă, la Şcoala nr.4 din Pechea şi la Şcoala „Emil Gârleanu” din Galaţi, iar seara, la ora 18,00, în Sala "Anca Mihăilescu", a Bibliotecii Franceze, cei patru voluntari vor face o prezentare a muncii desfăşurate anul trecut cu copiii asistaţi în cadrul fundaţiei. Vineri, clovnii terapeuţi vor fi oaspeţii Şcolilor nr. 43 şi 5, unde se vor întâlni, de asemenea, cu copiii. 

Dorina Moisa, directoarea Bibliotecii Franceze, ne-a dezvăluit că un proiect comun de viitor îl constituie organizarea unor cursuri de teatru pentru cititori: „E important pentru noi să avem vorbitori nativi de franceză la Bibliotecă. Iar Sébastien şi ceilalţi voluntari ai lui sunt, deopotrivă, prietenii Bibliotecii Franceze şi sunt dispuşi să vină să colaboreze şi în viitor cu noi, lucru pentru care nu putem decât să le mulţumim”.

Astă-seară, cei care doresc să descopere terapia prin teatru sau, pur şi simplu, să zâmbească şi să uite de griji, sunt aşteptaţi la Biblioteca Franceză „Eugène Ionesco” (pe strada Basarabiei, nr.14). Intrarea este liberă, iar buna dispoziţie garantată.

Citit 1835 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.