Apogeul încrederii în sine/ La ce vârstă ajung femeile stăpâne în dormitor

Apogeul încrederii în sine/ La ce vârstă ajung femeile stăpâne în dormitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentantele sexului frumos ajung la apogeul încrederii sexuale la vârsta de 31 de ani, atunci când devin conştiente pe deplin atât de puterea şi şarmul lor, cât şi de puterea de atracţie a propriului corp. Vârsta la care majoritatea femeilor au îndeajuns de multă experienţă pentru a deveni stăpâne pe situaţie, cel puţin din punct de vedere sexual, este de 31 de ani, potrivit unei noi cercetări, preluată din presa britanică de adevarul.ro.
Mediul care le permite să se manifeste conform propriilor dorinţe şi aşteptări este o relaţie de dragoste de lungă durată, situaţie care le oferă şi încrederea necesară de a se exprima pe cale sexuală. În mod surprinzător, cercetarea arată că nivelul cel mai jos pe care femeile îl încearcă de-a lungul vieţii, prin prisma încrederii în prestaţiile sexuale, este la 25 de ani, când se credea că situaţia este mult mai roz. La acea vârstă, temerile legate de înfăţişare şi de formele corpului încă domină, ceea ce le face pe tinere să se subestimeze din mai multe puncte de vedere.
În cadrul sondajului, adulţii participanţi au fost rugaţi să evalueze nivelul încrederii de sine şi al satisfacţiei din viaţa amoroasă. Drept urmare, unul din patru au, în prezent, „o viaţă sexuală săracă”, cauzată de stilul de viaţă haotic, în care momentele de intimitate deja nu mai au loc.

Bărbaţii au nevoie de mai mult timp

Studiul a inclus femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, fiind calculate mediile de vârstă la care ambele sexe se simt cel mai bine, din punct de vedere sexual. Rezultatele au arătat că bărbaţii capătă încredere în prestaţiile lor din dormitor în jurul vârstei de 30 de ani, mai exact, apogeul fiind atins la 33 de ani. Doar 12 la sută dintre adulţii intervievaţi şi-au descris viaţa sexuală din prezent ca fiind foarte bună, în timp ce media arată că o persoană va acorda nota 5 din 10 pentru a descrie situaţia actuală din dormitor.
30 la sută dintre aceştia simt că viaţa sexuală este dominată de rutină, în timp ce o cincime a recunoscut că întâlnirile de sub plapumă sunt inexistente. Pentru că şi în viaţa sexuală există bune şi rele, media arată că 44 la sută au evaluat experienţele lor ca fiind bune. Mai mult, o treime din cei intervievaţi au mărturisit că partenerul actual nu este „cel mai bun amant” pe care l-au avut. Deloc surprinzător este şi faptul că numărul mare al partenerilor sexuali din trecut îi face pe oameni să evalueze atracţia pură drept crucială. Dar patru din zece oameni cred că numărul partenerilor din trecut nu are nicio legătură cu prestaţia sexuală din prezent. Experienţa nu presupune în mod neapărat şi o îndemânare pe măsură. Mai mult de jumătate din participanţi au picat de acord asupra ideii că sexul devine mai bun într-o relaţie de lungă durată.

Comunicarea, mai importantă decât atracţia

Încă mai există speranţă: 44 la sută din oameni cred în dragoste la prima vedere. 23 la sută din cei care au răspuns întrebărilor au spus că au ştiut că vor să fie cu partenerul actual la câteva ore după prima întâlnire, în timp ce unul din zece a simţit acest lucru instant. Chimia dintre cei doi parteneri a fost socotită drept cel mai important detaliu dintr-o viaţă sexuală fericită. Comunicarea şi senzaţia de confort lângă celălalt sunt considerate mai importante decât atracţia faţă de partener. Reprezentantul companiei Singles247.com, care a comandat studiul, spune că este firesc ca tinereţea să fie marcată de nesiguranţă, mai ales când vine vorba de experienţele sexuale. „Când ajungem la 30 de ani, suntem mult mai mulţumite de noi şi ştim să ne descurcăm cu grijile noastre în privinţa corpului, motiv pentru care suntem mult mai încrezătoare în pat”, a spus aceasta.

Citit 1822 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.