Campioantul Mondial din Brazilia: Fotbaliştii care au voie la sex şi abstinenţii

Campioantul Mondial din Brazilia: Fotbaliştii care au voie la sex şi abstinenţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fiecare echipă de fotbal calificată la Mondialul din Brazilia are propria politică referitoare la activitatea sexuală a sportivilor pe durata competiţiei. Dacă unii antrenori sunt convinşi că sportivii trebuie să-şi păstreze energia pentru partidele din teren, alţii nu au nimic împotrivă ca băieţii să facă „echipă“ şi cu iubitele sau soţiile, dar în anumite condiţii.

Cei mai mulţi antrenori le-au impus jucătorilor disciplină strictă în timpul competiţiei din Brazilia, mai ales că tentaţiile sud-americane pândesc la tot pasul, dar există şi abordări mai relaxate. Astfel, sportivii din echipa Braziliei au voie să-şi facă de cap după pofta inimii, dar cu condiţia să se abţină de la „acrobaţii“ sexuale în urma cărora ar putea să se accidenteze, iar în noaptea dinaintea unui meci să folosească patul doar pentru a dormi. Spaniolii au avut şi ei cale liberă în dormitor, mai puţin în nopţile dinaintea susţinerii meciurilor. Însă nu numai antrenorii fac legea în viaţa intimă a fotbaliştilor, ci şi iubitele iau măsuri în preajma evenimentelor sportive importante. Cântăreaţa Shakira a declarat că va păstra distanţa faţă de partenerul ei, Gerard Pique, în dorinţa de a nu-l distrage de la activitatea din teren. Artista s-a convins de eficienţa abstinenţei sexuale în urmă cu patru ani, când Pique a participat la Cupa Mondială din Africa de Sud şi Spania a ieşit victorioasă. Totuşi, abstinenţa nu a ajutat şi de această dată: Spania a fost eliminată din competiţie, după ce a fost învinsă de reprezentativa statului Chile. În ceea ce îi priveşte pe nigerieni, regula spune că au voie să facă sex cu soţiile, dar iubitele şi relaţiile pasagere sunt excluse din ecuaţie. Activitatea sexuală este permisă şi în sânul naţionalei Franţei, dar jucătorii sunt condiţionaţi de frecvenţa, modalitatea şi de momentul în care au de gând să dea curs unor partide fierbinţi în viaţa de cuplu şi nu doar pe terenul de joc. Mai exact, activitatea sexuală în perioada competiţională trebuie să aibă un efect mai degrabă relaxant, nu să epuizeze sau să implice nopţi pierdute de dragul maratoanelor sexuale, conform declaraţiilor unui medic francez care a lucrat în trecut pentru echipa Franţei. Printre echipele care nu au reguli clare privitoare la relaţiile sexuale se numără naţionalele Japoniei, Algeriei, Greciei şi Portugaliei. Altele, cum este cazul Coreei de Sud, nu doresc să ofere detalii legate de acest aspect care ţine de viaţa intimă a jucătorilor.

„Nu se va face sex în Brazilia“

Nemţii şi italienii au, la rândul lor, libertatea de a alege dacă fac dragoste sau nu înaintea partidelor din CM. La polul opus se află echipele în care contactele sexuale sunt interzise cu desăvârşire. Selecţionerul echipei Mexicului a şi făcut o declaraţie din care s-a înţeles clar ce presupune participarea la Campionatul din 2014. „Dacă un jucător nu poate rezista fără relaţii sexuale o lună sau 20 de zile însemnă că nu e pregătit să fie profesionist. (…) Aşa că nu vor căuta sex, pentru că au venit aici să realizeze ceva mai important, să facă performanţă la o competiţie importantă.“ La fel de strict s-a arătat şi Safet Susici, selecţionerul Bosniei. „Nu se va face sex în Brazilia. Pot să găsească altă variantă dacă nu rezistă, pot să se masturbeze dacă vor. Nu mă interesează ce fac alţi selecţioneri. Nu suntem aici în excursie, ci participăm la un Mondial“, a precizat acesta. Dincolo de modul în care fiecare antrenor crede că viaţa sexuală se reflectă în calitatea prestaţiei sportive, studii realizate în acest domeniu au arătat că rezistenţa şi puterea de concentrare nu sunt afectate în mod semnificativ de actul sexual desfăşurat cu puţin timp înaintea unor competiţii. Ba chiar, Juan Carlos Medina, coordonator general al departamentului sportiv în cadrul Universităţii Tecnologico de Monterrey, din Mexic, declara pentru CNN, în 2012, că sportivii pot avea de câştigat dacă se relaxează puţin înaintea unei partide importante. De aceeaşi părere este şi faimosul Pele. Fostul fotbalist brazilian mărturisea că sexul chiar l-a ajutat să aibă un tonus bun înaintea unor competiţii, aşa că nu a aplicat niciodată regula abstinenţei în relaţia cu soţia sa.

(Surse online)

Citit 1741 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iunie 2014 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.