UPDATE/ Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, arestat preventiv

UPDATE/ Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, arestat preventiv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sarkozy a fost eliberat, dar pus sub acuzare pentru corupţie

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pentru corupţie activă, trafic activ de influenţă şi obţinerea de informaţii prin încălcarea secretului profesional, potrivit stiri.tvr.ro. Hotărârea a venit după ce fostul şef al statului a fost reţinut timp de aproape 15 ore, o premieră pentru cea de-a cincea Republică.

Nicolas Sarkozy mai fusese pus sub acuzare într-un alt dosar, numit "Afacerea Bettencourt", însă a beneficiat de neînceperea urmării penale.


 

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv, marţi dimineaţă, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez, a declarat o sursă judiciară. Fostul preşedinte al Franţei este implicat într-un caz de trafic de influenţă prin care şi-a ajutat campania prezidenţială din 2007, în urma căreia Sarkozy a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale. Nicolas Sarkozy este bănuit că ar fi primit 50 de milioane de euro de la Muammar Gaddafi, pe atunci, preşedinte al Libiei.

Citit 1276 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.