De ce ar trebui să te laşi pradă tentaţiei de a gusta o îngheţată în zilele caniculare. IATĂ câteva beneficii

De ce ar trebui să te laşi pradă tentaţiei de a gusta o îngheţată în zilele caniculare. IATĂ câteva beneficii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe lângă gustul delicious şi răcoritor, îngheţată este şi un bun aliat în combaterea anumitor afecţiuni. Consumul moderat de îngheţată aduce un aport de vitamine în organism şi ne redă starea de bine. Îngheţata conţine vitaminele A, B, C, D, E şi K, relatează site-ului magforwomen.com. De asemenea, are un conţinut bogat de tiamină, riboflavină şi niacină. Pentru că este făcută din lapte, îngheţata este şi o sursă de calciu şi fosfor.
Îngheţata conţine carbohidraţi, grăsimi şi proteine, care contribuie la energizarea organismului. Dacă nu mănânci în exces şi te limitezi la o singură porţie, nu ar trebui să te îngrijorezi cu privire la kilogramele în plus. Totodată, îngheţata stimulează producţia de trombotonină, un hormon care ajută la reducerea nivelului de stres, fiind din familia hormonilor fericirii. În plus, o substanţă din lapte (L-triptofan) este un tranchilizant natural şi ajută sistemul nervos să se relaxeze.
Calciul din lapte protejează colonul, reducând riscurile de cancer. De asemenea, lactoferina din lapte ajută organismul să lupte împotriva agenţilor patogeni, având activitate antivirală, în special împotriva citomegalovirusului sau a virusului gripal.
Îngheţata nu este sursa răcelilor şi a tusei. Pentru că se topeşte foarte repede, ea se adaptează temperaturii din corp şi ajunge în esofag la temperatura optimă, spre deosebire de gheaţa sau apa rece, care se încălzesc mai greu.
 
Atenţie la contraindicaţii!
Persoane care au contraindicaţii la îngheţată sunt suferinzii de astm, cei care au probleme cu gâtul şi suferă de amigdalită. De asemenea, îngheţata este contraindicată persoanelor care au intoleranţă la lactoză. Cere sfatul medicului cu privire la suplimentele cu lactază, în cazul în care vrei să te bucuri de o îngheţată. De asemenea, poţi înlocui clasica îngheţată cu produse similare, realizate însă din lapte de soia sau orice alt substitut al laptelui.
Indiferent dacă ai sau nu contraindicaţii la îngheţată, nu abuza!

Citit 1678 ori Ultima modificare Luni, 07 Iulie 2014 20:31

2 comentarii

 • postat de daniel
  Miercuri, 09 Iulie 2014 13:40
  5.13.227.***
  Cine a scris articolul sau cine la copiat cu siguranta nu a mai mancat inghetata de ani de zile... toate vitaminele si alte beneficii au fost schimbate cu e-uri si alte chimicale...acum a manca o inghetata = cu a fuma un pachet de tigari sau chiar mai rau.. Singura inghetata care ar putea contine aceste beneficii e cea facuta in casa proprie folosind materiale naturale..si nu prafuri cumparate din magazin.. asa ca nota 1 articolului asta...incercati sa prostiti ..
  1
  4
  Raportează
 • postat de Consumator
  Marți, 08 Iulie 2014 15:14
  195.8.120.***
  Woaw !!! Cate efecte pozitive !!!! Conservanti si emulsifiatori si stabilizatorii din inghetata, ce fac ca un produs din lapte sa aiba termen de garantie intre 12-24 de luni ce efecte pozitiv asupra sanatatii consumatorului ?! See : http : / / preventdisease.com/home/tips101.shtml - Avoid Ice Creams With Toxic Ingredients : Polysorbate 80, Mono- and Diglycerides, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Artificial colors and flavors such and blue 1, blue 2, yellow 5, yellow 6, red 3, red 40, Carrageenan, Aspartame, Xanthan Gum si bineinteles INDULCITORII PE BAZA DE PORUMB MODIFICAT GENETIC (cancerigini).
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.