Sfaturi în dormitor: Cum o faci să-şi dorească mai mult sex

Sfaturi în dormitor: Cum o faci să-şi dorească mai mult sex
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre plângerile bărbaţilor, mai ales ale celor aflaţi în relaţii de lungă durată, este că partenerele lor nu mai au chef de sex ca la început. Până una alta, dacă totul a devenit o rutină, nici nu-i de mirare. Există însă moduri prin care o femeie poate fi determinată să-şi dorească mai mult sex.

Locul unde începe plăcerea

Plăcerea începe de la nivelul pielii. De altfel, pielea femeii este un fel de cheie care-ţi deschide toate celelalte uşi ale plăcerii. În relaţiile de lungă durată, preludiul scade ca timp sau chiar dispare. Cum femeia are nevoie de preludiu pentru a se excita corespunzător şi a se lubrifia, în timp ce bărbatul mai poate sări peste acest pas, este de la sine înţeles că, în momentul în care are loc penetrarea, cei doi parteneri nu au acelaşi nivel de excitare. Lipsa excitării sau excitarea insuficientă, în cazul femeii, determină în timp creşterea dezinteresului faţă de sex. Aşadar, pentru ca ea să-şi dorească mai mult sex, are nevoie de mai multă atenţie fizică înainte de sex, adică de preludiu, care să nu se limiteze doar la sex oral, ci şi la săruturi şi la mângâieri pe tot corpul.

Atingerea

Atingerile sunt principalul declanşator al plăcerii la femei, pentru că, până una alta, în timpul sexului, simţul tactil este cel mai solicitat. Cei care-şi doresc ca partenerele să aibă un apetit sexual mai mare pot încerca o tehnică folosită în timpul terapiilor sexuale. În timp ce ea stă întinsă în pat, cu ochii închişi în mod obligatoriu, degetele lui să curgă uşor pe tot corpul ei, de la păr, la nas, la urechi, la coate, la pulpe, la genunchi, la acea aluniţă ignorată prea mult timp. Cu cât mângâierile durează mai mult, ea ţinând ochii închişi, cu atât simţul ei tactil se activează şi mai mult, motiv pentru care va fi mult mai sensibilă la alţi factori de plăcere.

Mirosul

Corpul uman emană feromoni - este un fapt dovedit ştiinţific. Chiar dacă nu ne putem da seama exact cum anume miros, partenerii reacţionează la mirosul celuilalt, fără să-şi dea seama că feromonii sunt de vină. Pe de altă parte, ceea ce miroşi prea des îşi pierde, de fapt, mirosul. Aşadar, nu strică puţin parfum, dar nu neapărat apă de parfum. Înainte de a se bagă în pat, bărbatul poate face duş, spălandu-se cu un gel care conţine eucalipt sau mentol. Este un miros puternic, care se îmbină plăcut cu mirosul propriu al corpului şi, mai mult de atât, studiile au arătat că, în prezenţa mentolului sau a eucaliptului, creşte circulaţia sângelui la nivelul pereţilor vaginali. Cu cât zona este mai irigată cu sânge, cu atât femeia este mai sensibilă la plăcere.

Sunetele

Destul de mulţi bărbaţi nu se manifestă vocal în timpul sexului. Acţionează că “Mutulică” pus pe fapt mari. Ei bine, o femeie se simte cu adevărat bine în timp ce face dragoste dacă observă că partenerul ei este într-adevăr foarte excitat şi pe punctul de a ajunge pe culmile plăcerii. Aşadar, fără jenă, fără restricţii, un bărbat trebuie să se exteriorizeze vocal, măcar prin gemete. Pe de altă parte, pot fi folosite şi cuvinte, aşa-zisul “dirty talk”. Dar aici depinde de la femeie la femeie. Unele sunt mai deschise la cuvinte, de regulă, considerate obscene, în timp ce altele se inhibă la auzul lor, mai ales dacă sunt rostite în timp ce fac dragoste.

Privitul

Poziţiile care nu permit observarea partenerului sunt excitante, dar nu suficiente. Cum sexul este o experienţă fizică care este cu adevărat potenţată de legătura intimă ce are loc între parteneri, este nevoie şi de observarea celuilalt în timpul sexului. Cu alte cuvinte, o femeie are nevoie să-şi privească iubitul în timp ce face dragoste şi să se simt privită, şi nu doar de la spate. În această din urmă poziţie se prea poate ca ea să se uite, de fapt, la praful de pe noptieră sau la dulapul de haine, gândindu-se cu ce se va îmbrăca mâine, doar pentru că privirea ei este ferită de cea a partenerului, iar poziţia nu îi generează plăcere prea mare. Aşadar, cei care obişnuiesc să facă sex în poziţii care nu permit să-şi privească partenerele şi să se lase priviţi, se prea poate să se plângă de faptul că ele nu dau dovadă de prea mult interes sexual. Este suficient să încerce de două-trei ori să schimbă poziţiile, să o observe pur şi simplu în timpul sexului pentru că apetitul ei să se deschidă brusc pentru experienţe sexuale mai dese.

Citit 4726 ori Ultima modificare Vineri, 18 Iulie 2014 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.