Cronică de cenaclu/ Radu Dragomir - "Noduri şi semne" şi alte ornamente

Cronică de cenaclu/ Radu Dragomir - "Noduri şi semne" şi alte ornamente
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Radu Dragomir a fost declarat vinovatul de vinerea trecută, 29 august, pentru cele şase pagini de proză (intitulate Ornamente), în care talentul deschide uşa larg, aproape cu toată bunăvoinţa lui Dumnezeu. Şi aşa a venit Radu la cenaclul acesta, "Noduri şi Semne", pentru că aici juriul nu dă niciodată note (de cele mai multe ori, dă sfaturi), dar are o duritate neîntrecută de nici un talent-show de pe la tv.

Din păcate, lipsa de experienţă a autorului a găsit o Ecaterină care suferea, suferea ca personaj, suferea şi din punct de vedere literar.

Ion Avram a considerat că maniera în care este scrisă povestea Ecaterinei (Cati) îl îndepărtează pe cititor de cheia textului, acesta fiind prea tehnicizat, dar acolo unde autorul lasă condeiul să scape la vale (mai ales în gândurile personajului său principal) avem de-a face cu o  scriere literară.

Victor Cilincă a văzut un text lucrat, care trebuie citit încet, pentru că se intră foarte greu în el şi, de asemenea, apreciaza realismul crud al acestuia.

Stela Iorga a simţit o proza expozitivă, care arată mai mult ca o observaţie clinică, fără participaţie artistică.

Carmen Neacşu şi Andrada Tudorie şi-au exprimat toată încrederea în autor, afirmând ca proza acestuia poate fi salvată, iar Simona Toma, pentru nereuşita textului, dă vina pe lipsa de emoţie care survine din lipsa de cunoaştere a personajelor, autorul nefiind decât un observator extern.

Acestea fiind spuse, vă aşteptăm astăzi, 5 septembrie, pe la ora 18.00, în holul "Vieţii libere", unde ne va citi poeta Nicoleta Onofrei.

CITEŞTE ŞI: Cronică de cenaclu/ Aburii unor existenţe banale

Citit 975 ori Ultima modificare Joi, 04 Septembrie 2014 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.