O gălăţeancă va merge în Galele KIDSing/ Gabriela Munteanu, „foită” vocal de Gabi Cotabiţă (VIDEO)

O gălăţeancă va merge în Galele KIDSing/ Gabriela Munteanu, „foită” vocal de Gabi Cotabiţă (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spre deosebire de ceilalţi concurenţi de la „KIDSing”, gălăţeanca Gabriela Munteanu a fost nevoită să cânte trei piese, în loc de una singură, pentru a-l convinge pe Gabriel Cotabiţă că merită să meargă mai departe * Deşi artistul a fost extrem de exigent, Gabriela şi-a păstrat cumpătul şi şi-a dovedit cu prisosinţă talentul


Călită în 50 de concursuri şi festivaluri muzicale, gălăţeanca Gabriela Munteanu, în vârstă de 13 ani, s-a prezentat optimistă la noua emisiune concurs de la Kanal D, „KIDSing”. „Am venit să arăt juriului că sunt talentată şi sper să găsească în mine acel ceva pe care îl caută în toţi concurenţii”, a mărturisit, zâmbind, înainte de a urca pe scenă.

Dezinvoltă, plină de energie, Gabriela a cântat fără cusur o piesă dificilă, „Mama Knows Best”. În vreme ce Antonia îi zâmbea, iar Wilmark o încuraja din priviri, celălalt membru al juriului, Gabriel Cotabiţă, o privea reticent. La finalul piesei, publicul, entuzismat, a aplaudat-o cu căldură, dar Cotabiţă era de altă părere. „Din punct de vedere al apariţiei şi atitudinii pe scenă e în regulă”, a spus artistul spre nemulţumirea lui Willmark, care s-a supărat că „îi fură pâinea de la gură”, atitudinea scenică fiind de competenţa lui. „Din piesa asta nu am înţeles nimic vocal. Poţi să cânţi ceva să înţeleg cum cânţi”, a provocat-o Cotabiţă. Fără să ezite o clipă, Gabriela a început să cânte cu pasiune piesa „O mie”, cu care Moldova a participat la Eurovision, dar Cotabiţă a întrerupt-o necruţător: „Nu mă impresionează nici asta! Emfaza ta nu mă prinde. Vreau să-mi cânţi sincer, fără emfază!”.

Poate că şi un artist cu experienţă s-ar fi simţit copleşit şi i-ar fi dat lacrimile, dar Gabriela nu s-a dat bătută. Cu candoare, a început să cânte „Hallelujah”, o altă piesă dificilă, şi a părut să-l convingă pe Cotabiţă.

Uimiţi de atitudinea critică a lui Gabi Cotabiţă erau şi Antonia şi Wilmark. „Mie mi-a plăcut foarte mult! M-a impresionat. Aprecieri au venit şi din partea lui Wilmark, dar decizia a luat-o Cotabiţă.

„Autosuficienţa omoară”

„Gabi, tu eşti un caz pe care, din păcate, eu l-am mai cunoscut: acela al tinerilor care vin la concursuri şi câştigă sau nu premii, sunt lăudaţi pentru că au nişte talente neaşteptate, dar cad, după aceea, pradă autosuficienţei. Autosuficienţa, la un moment dat, poate să distrugă tot ceea ce ţi-a dat Dumnezeu din punct de vedere al talentului. Faptul că eşti atât de mulţumită de tine pe scenă, poate să distrugă tot ceea ce ai de făcut mai încolo. Aşa că nu ştiu care ar fi soluţia cea mai bună. Există două variante aici: ori ne vedem în gale, ori ne vedem la anul şi atunci va trebui să vii să-ţi iei acesta”, i-a spus Cotabiţă, invitând-o să-şi ia trofeul care-i deschide calea în concurs.

„Nu mai aveam nicio speranţă, dar când domnul Gabriel Cotabiţă a dat verdictul şi am aflat că merg mai departe, am fost foarte surprinsă şi fericită!”, avea să mărturisească Gabriela, bucuroasă că va merge în galele KIDSing.

De cealaltă parte, Gabriel Cotabiţă şi-a asumat reproşul colegilor că-i place să-i „chinuiască” pe copii şi a recunoscut că Gabriela este talentată şi că n-a vrut decât să-i dea o lecţie. Cam dură, am spune noi!

   

Citit 1407 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.