Cele mai de succes DOCUMENTARE româneşti pot fi vizionate GRATUIT, online, până pe 12 octombrie

Cele mai de succes DOCUMENTARE româneşti pot fi vizionate GRATUIT, online, până pe 12 octombrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru documentare filmate în România şi selecţionate la festivalurile de gen din Amsterdam, Rotterdam şi Sibiu vor putea fi urmărite gratis, online, pe site-ul www.astrafilm.ro, până pe 12 octombrie, au anunțat organizatorii festivalului de film documentar, Astra Film, care a început luni, la Sibiu.

Cele patru filme sunt: "Off the Beaten Track", "Noosfera", "Blestemul ariciului" şi "Păcătoasa Teodora", relatează AGERPRES.

"Off the Beaten Track" (regia: Dieter Auner) este o invitație emoționantă de a medita la importanța identității și a păstrării tradițiilor românești, de a merge către viitor, dar fără a te rupe de rădăcini. Filmul a fost laureat cu Premiul Special pentru Documentar Românesc la Astra Film Festival 2011.

"Noosfera" (regia: Artchil Khetagouri și Ileana Stănculescu): Este posibilă dragostea adevărată sau este doar un anacronism? Teoria unui excentric profesor de sociologie care afirmă că dragostea adevărată este posibilă este, aparent, contrazisă de eșecul căsniciei sale. Filmul a primit Premiul Realității Românești la Astra Film Festival 2012.

"Blestemul ariciului" (regia: Dumitru Budrala) surprinde realitatea crudă, peregrinarea romilor pe timp de iarnă, dintr-un sat în altul, în lupta pentru supraviețuire. Filmul a fost selecționat în festivaluri de profil din Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa.

"Păcătoasa Teodora" (regia: Anca Hirte) trebuie privit ca o poveste de dragoste, mai degrabă decât ca un documentar clasic. Așa a sugerat însăși regizoarea la proiecția în premieră absolută a filmului la Astra Film Festival 2011, unde a primit Premiul pentru cel mai bun documentar.

Citit 1098 ori Ultima modificare Marți, 07 Octombrie 2014 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.