Pe urmele contelui Dracula

Pe urmele contelui Dracula
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunteţi fanii cărţilor cu vampiri şi dormiţi cu Bram Stoker şi Anne Rice sub pernă? Vă daţi în vânt după „True Blood”, „Jurnalele Vampirilor” sau după saga „Amurg”? Poate, pur şi simplu, vă e dragă istoria neamului, ori sunteţi o fire romantică, iar vizitarea unui castel vi se pare tentantă.

Clar, Castelul Bran este destinaţia perfectă pentru dumneavoastră. Din start, vă spun că nu o să vă întâlniţi cu Dracula; dar la ultimul nivel vizitabil al castelului, poveştile şi istoriile cu vampiri, strigoi şi alte asemenea creaturi sunt citite pe nerăsuflate de către musafirii Branului.

Vă spun cu sinceritate, este singurul loc în care am văzut musafirii citind cap-coadă panourile cu explicaţii. Dar să nu mai lungim vorba şi să vă spun ce buget de vacanţă v-ar trebui pentru Bran.

Drumul - 60 de lei de persoană

Sfat util: nu luaţi trenul Galaţi-Braşov... decât dacă nu aveţi ce face cu timpul liber şi vreţi să vi-l pierdeţi aiurea pe o cale ferată pe care se merge încetişor şi… deloc. Microbuzul, fie că o ia prin Tecuci şi Oneşti, fie că merge prin Buzău şi pe Valea Prahovei - ambele trasee au farmecul lor - costă tot cam atât, 47 de lei de persoană, şi ajunge tot în 5 ore.

În Braşov, pregătiţi-vă sufleteşte: trebuie să mergeţi în Autogara 2, unde vă aşteaptă mizerie cruntă şi sărăcie cu lustru. De la o autogară la cealaltă puteţi ajunge cu un mijloc de transport în comun sau, mai comod, cu un taxi, contra a 10 lei.

Autobuzele - scuze, dar nu le pot spune autocare - către Bran - Moeciu pleacă, în timpul săptămânii, din jumătate în jumătate de oră, iar în weekend din oră în oră. Ultimul autobuz pleacă la ora 20.00. Doar 6 lei de persoană plătiţi pentru cei 30 de km până la Bran.

120 de lei şi vezi castelul din pat

Puteţi să-mi spuneţi că e un moft să admiri Castelul Bran pe fereastră, stând comod în pat. Dar, dacă vă surâde o astfel de imagine, 120 de lei cazarea şi se rezolvă. Dacă nu ţineţi morţiş la asta, puteţi găsi cazare şi cu 70 de lei pe noapte de cameră sau chiar mai ieftin.

Atenţie unde mâncaţi! Nu vă îndemnaţi către produsele tradiţionale - cârnaţi, şunci, brânzeturi de tot felul vândute pe tarabe de „meşteri” populari - că nu se ştie cât au stat în soare şi cât de departe este prima toaletă de care veţi avea urgent nevoie... în serie.

La mare căutare în Bran sunt prânzurile sau cinele care au la bază grătarul. Dacă vreţi un bulz, nu vă aşteptaţi la cine ştie ce. Bulzul care vă va ajunge în farfurie nu prea are nimic în comun cu acela preparat de ciobani.

Castelul Bran

20 de lei de persoană costă intrarea la Castelul Bran. Cu 10 lei în plus primiţi şi un ghid audio. Vestea cea bună este că, în calitate de turist, puteţi poza oricât şi orice vă pofteşte inima, fără să vă spună nimeni nimic, fără să trebuiască să stea careva din familie de şase ca să nu fiţi prins. Dacă vreţi filmări profesionale, vă costă mai mult şi aveţi nevoie de negocieri.

Sunteţi liberi să zăboviţi cât vă place în grădina castelului, pe malul iazului, pe scara secretă, în loggia, în bibliotecă, în sala costumelor sau a armelor, în dormitoarele princiare, în sufragerie sau în sala de jocuri. E minunat şi fascinant deopotrivă!

Dacă vreţi „şocuri” emoţionale, intraţi în magazinul de suveniruri unde cel mai ieftin obiecţel costă de la 20 de lei în sus. Dar merită să luaţi o carte de bucate vampireşti! Sau mai bine nu.

Vreţi o sperietură bună, să vă fugărească vampirii ori Satan personal? Atunci cu 15 lei vizitaţi Castelul Groazei. Brr! Vacanţă plăcută!

Dracula vinde circuite

Potrivit www.business-forum.ro, Dracula Tour, un circuit turistic oferit de o agenţie din Turda (judeţul Cluj), a fost introdus în Top 5 cele mai inedite circuite turistice din lume de către cititoarele portalului Womansday.com, ediţia online a revistei cu aceeaşi nume, editată în 3,8 milioane de exemplare per număr. Potrivit sursei citate, Dracula Tour este un pachet de circuite în Transilvania şi Bucureşti, oferta fiind creată în jurul legendei lui Dracula. (S.A.M.)

Citit 1528 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.