Învăţăturile celei mai urâte femei din lume, Lizzie Velasquez

Învăţăturile celei mai urâte femei din lume, Lizzie Velasquez
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elizabeth Ann “Lizzie” Velasquez s-a născut pe 13 martie 1989. Fata a avut o copilărie groaznică, din mai multe motive, dar curajul ieşit din comun de care dă dovadă a inspirat deja zeci de mii de oameni din jurul lumii. În prezent, se pune mare preţ pe aspectul fizic, mai ales în cazul femeilor. De cele mai multe ori, o femeie frumoasă se descurcă mult mai uşor în viaţă. Pe de altă parte, în cazul celor care nu arată deloc atrăgător, lucrurile stau destul de diferit.

Boala

Lizzie suferă de o boală congenitală extrem de rară şi necruţătoare. Din această cauză, corpul ei nu poate reţine grăsimea, lucru care duce la un aspect fizic deloc plăcut, chiar terifiant. Fata s-a născut în Austin, Texas, naşterea fiind înainte de termen, cântărind doar un kilogram şi 200 de grame. În septembrie 2012, la vârsta de 23 de ani, Lizzie a terminat cursurile Universităţii din Texas, specializându-se în comunicare.

Boala ei este atât de rară încât se cunosc doar alte două cazuri pe întreg Pământul. Practic, corpul ei nu are niciun strop de grăsime, Lizzie atingând greutatea maximă de 29 de kilograme. Pentru a trăi, ea este obligată să mănânce puţin câte puţin, de foarte multe ori pe zi. Sindromul, pe care ea îl consideră o binecuvântare din partea lui Dumnezeu, i-a afectat şi privirea - Lizzie nu vede deloc cu ochiul drept, iar cu stângul are vederea limitată. Din fericire, sindromul nu este mortal - sau aşa susţin specialiştii care l-au diagnosticat, fata având şanse să trăiască o durată relativ îndelungată. Practic, îi este afectat nu doar aspectul fizic şi stilul de viaţă, ci şi oasele - Lizzie îşi fracturează foarte uşor picioarele, motiv pentru care a petrecut foarte mult timp în spitale, din operaţie în operaţie.

În faţa tuturor

În copilărie, majoritatea lumii şi-a bătut joc de Lizzie. În cei mai mulţi oameni, trauma psihologică din perioada adolescenţei poate da naştere unor tulburări destul de ciudate sau violente, dar pentru ea lucrurile au evoluat diferit. În prezent, Elizabeth Ann este speaker motivaţional şi scriitoare. În 2010 şi-a lansat prima carte, o autobiografie scrisă împreună cu mama sa, intulată “Frumoasa Lizzie”. A doua carte a fost publicată în 2012 - “Fii frumos, fii tu!” - şi militează pentru stoparea discriminării bazate pe aspectul fizic şi pentru încrederea de sine. Povestea tinerei din America a prins atât de bine la public, încât pe 14 martie 2015 a avut loc premiera unui film bazat pe povetea lui Lizzie - “O inimă puternică: Povestea lui Lizzie Velasquez” - la un festival de profil din Austin, Texas.

Studiile arată că cea mai mare frică a oamenilor este vorbitul în public, pe locul doi fiind moartea. Imaginaţi-vă cum ar fi să fiţi în faţa a câteva sute de oameni ştiind că arătaţi ca Lizzie.

Schimbarea şi şocul

Copiii şi adolescenţii, în general, sunt foarte răutăcioşi. Lizzie a aflat de titlul de “Cea mai urâtă femeie din lume” din greşeală - căuta muzică pe YouTube, moment în care a dat peste un clip video de opt secunde al cărui protagonist era chiar ea. Şocul a fost amplificat şi de numărul de vizualizări: patru milioane. Într-un interviu acordat postului BBC, Lizzie mărturiseşte că adevăratul şoc a venit abia atunci când a citit comentariile şi a realizat cum îşi băteau joc de ea oamenii de pe internet. Lizzie spune că datorită acestei întâmplări şi a dragostei din partea părinţilor a ajuns ce este acum, unul dintre cei mai apreciaţi tineri din lume, care ne dă tuturor o lecţie de viaţă.


CITEŞTE ŞI: ALCOOLUL - otravă pentru om. CE SE ÎNTÂMPLĂ în corpul nostru când BEM

Citit 1603 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2015 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.