Cum poţi avea o viaţă sexuală cât mai activă

Cum poţi avea o viaţă sexuală cât mai activă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform unui studiu recent realizat în Marea Britanie, oamenii, indiferent de vârstă, declară că fac mai puţin sex decât şi-ar dori. Doar 1 la sută dintre cei chestionaţi s-au declarat mulţumiţi de numărul partidelor sexuale de care au parte.

Desigur, numărul partidelor de sex diferă în funcţie de vârstă. De exemplu, conform studiului, 44 la sută dintre tinerii între 18-24 de ani au spus că fac sex doar de câteva ori pe lună şi ar dori să facă asta mai des. În cazul celor trecuţi de 60 de ani, numărul partidelor este de câteva pe an, însă şi aici subiecţii au declarat că ar vrea să facă sex mai des, scrie The Independent. Iată care sunt motivele care îi împiedică de obicei pe oameni să facă sex aşa de mult cum şi-ar dori.

Deseori, parteneri se culcă la ore diferite şi atunci este greu să fie interesaţi amândoi de sex. De exemplul, soţul vrea să se uite la un meci sau soţia la un serial, până noaptea târziu. În acest caz, singura soluţie este o discuţie între parteneri, pentru a stabili câteva seri pe săptămână pentru coordonarea programului, astfel încât să fie dispuşi amândoi la o partidă de sex. Şi noua tehnologie îi distrage pe oameni de la alte activităţi şi le afectează serios viaţa sexuală. Un studiu realizat în Italia a demonstrat că partenerii care nu au televizor în dormitor fac sex cu 50 la sută mai des comparativ cu acele cupluri care ţin în cameră un televizor. Soluţia este interzicerea folosirii televizorului, laptopului sau a telefonului mobil înainte de culcare, pentru a putea termina ziua într-un mod mult mai plăcut, printr-o partidă de sex.

O altă problemă care apare este lipsa de timp. Studiile au demonstrat că în multe cupluri doar 2 la sută din timpul unei zile este petrecut împreună. În plus, în cazul în care există copii, timpul liber este şi mai greu de găsit, sau atunci când partenerii lucrează în ture diferite. Este posibil ca în această situaţie ei să ceară ajutor unor rude sau prieteni, care să se ocupe temporar de copii. Treburile gospodăreşti pot fi de asemenea o problemă, pentru că femeia nu mai are timp de alte activităţi.

Soluţia este împărţirea acestor treburi cu partenerul sau chiar cu copiii, dacă sunt destul de mari ca să ajute. Şi schimbările hormonale care apar în timp reduc libidoul. Femeile sunt de obicei mai afectate, pentru că ele trec prin sarcini, alăptare, menopauză sau folosesc pastile contraceptive, medicamente care pot afecta apetitul sexual. În jurul vârstei de 30-40 de ani, femeile sunt de obicei ocupate cu creşterea copiilor, iar după 50-60 de ani trebuie să aibă grijă de rude mai în vârstă. Aceste probleme duc la stres şi implicit la reducerea chefului de sex.

Citit 1337 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2015 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.