Locul unde rămâi cu gura căscată: AquaDom - cel mai mare acvariu cilindric din lume

Locul unde rămâi cu gura căscată: AquaDom - cel mai mare acvariu cilindric din lume
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Acvariul AquaDom conţine peste un milion de litri de apă şi are o înălţime de peste 24 de metri. În incinta hotelului Radisson Blu din Berlin se află Sea Life Berlin, care include şi cel mai mare acvariu cilindric din lume. Dincolo de dimensiunea lui impresionantă, acest acvariu este o atracţie deosebită pentru că oferă turiştilor posibilitatea de a se plimba cu un lift care merge chiar prin centrul lui. Astfel, ei pot să admire în voie, de la mică distanţă, cele 97 de specii de peşti din acvariu, în total 1.500 de specimene, scrie Daily Mail, citat de adevărul.ro.

În plus, cei care doresc pot urmări momentul în care peştii primesc masa zilnică, la ora 2 p.m.

Uriaşul acvariu cilindric a fost construit de compania Union Investment Real Estate GmbH, fiind finalizat în anul 2004, cu un cost de peste 12 milioane de euro. Pereţii acvariului sunt foarte rezistenţi, fiind făcuţi din sticlă acrilică cu o grosime de 22 de centimetri, dar sunt foarte greu de întreţinut, de aceea mai mulţi scafandri îi curăţă de 3-4 ori pe zi.

Sub AquaDom există şi un tunel subacvatic prin care se poate trece pentru a admira peştii, dar şi o piscină interactivă.

Biletele pot fi cumpărate şi online, iar preţurile încep de la 10,75 euro pentru adulţi şi 8,7 euro pentru copii.

Citit 4732 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.