Tabără de Astronomie în Munţii Măcinului pentru copiii pasionaţi de cer

Tabără de Astronomie în Munţii Măcinului pentru copiii pasionaţi de cer
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nu mai puţin de 30 de pasionaţi de cer au participat, în perioada 5-11 august, în Munţii Măcinului, la cea de-a X-a ediţie a Taberei de astronomie "Deep-sky", organizată de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi, secţia Planetariu/Observatorul astronomic, Primăria comunei Luncaviţa din judeţul Tulcea şi Astroclubul „Călin Popovici”, program educaţional din cadrul Complexului Muzeal.

Printre participanţi s-au aflat şi patru copii aflaţi în grija Fundaţiei "Inimă de Copil". Dintre toţi, cel mai mic, Dominic Zlat, în vârstă de zece ani, a hotărât că atunci când va fi mare va deveni astronaut. "De când am citit un articol despre sonda spaţială New Horizons, a început pasiunea mea. De trei ani mă documentez în domeniu. În tabăra de astronomie a fost superinteresant. În fiecare zi aflam lucruri noi şi primeam răspunsuri la toate întrebările. Seara studiam cerul, stelele, galaxiile. Vă pot povesti despre steaua Nordului şi roiul globular M13...”, spune Dominic, care în timpul rămas din vacanţă plănuieşte să construiască o dronă şi un prototip de rachetă.

Datorită potenţialului său extraordinar şi dorinţei de a învăţa, va fi integrat şi în activităţile educaţionale desfăşurate în cadrul Observatorului astronomic. Fundaţia "Inimă de Copil" promite că îi va sprijini visele lui Dominic în anii următori şi că Ovidiu Tercu, muzeograful şi coordonatorul Observatorului astronomic şi al Planetariului, îi va oferi tot sprijinul necesar pentru ca viitorul astronaut să poată aprofunda acest domeniu fascinant.

Citit 3021 ori Ultima modificare Marți, 18 August 2015 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.