Dantela bunicii, farmecul unei mirese victoriene

Dantela bunicii, farmecul unei mirese victoriene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta sunt la modă rochiile de mireasă foarte bogate, foarte spumoase, care erau la modă în secolele al XIV-lea al XV-lea, asortate cu voalurile lungi, cu trenă. Care ar fi cea mai potrivită coafură şi cele mai inspirate accesorii pentru o mireasă în stil victorian, ne spune hair-stilista Mihaela Neculai.

„Aceste voaluri lungi, inspirate din moda victoriană, au culoarea untului, alb-murdar, sau alb-gălbui parcă îngălbenit de timp. Voalul respectiv poate fi completat fie de ştrăsuleţe mici, dacă există pe rochie asemenea bijuterii, fie de nişte dantelării. Mireasa poate ruga o rudă, o mătuşă sau o bunică, pe cineva care ştie să croşeteze, şi să-i facă un mănunchi de floricele, trandafiraşi sau un alt accesoriu care se regăseşte şi pe voal. Un accesoriu din dantelă făcută manual este original şi special. Ar avea mult mai mult farmec decât orice diademă”, a subliniat stilista Mihaela Neculai.

Ideea unui „ceva” din dantelă poate rezolva în chip fericit acea tradiţie americană pe care am preluat-o şi noi - „mireasa trebuie să poarte ceva nou, ceva vechi, ceva de împrumut şi ceva albastru”. Repede, verificaţi în lada de zestre a bunicii dacă nu există o dantelărie patinată de timp care să sporească farmecul rochiei de mireasă!

Citit 1049 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.