VIDEO/ Dismaland - varianta sinistră a Disneyland

VIDEO/ Dismaland - varianta sinistră a Disneyland
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Banksy, un artist britanic de graffiti, este creatorul parcului de distracţii Dismaland, aflat în apropierea oraşului Bristol, din Marea Britanie. Atracţia este o parodie pentru cunoscutele parcuri Disneyland şi a fost lansată la începutul lunii august. Deşi vestea deschiderii Dismaland a ajuns în publicaţiile celebre de peste hotare, iar toate biletele au fost deja vândute, Banksy i-a făcut parcului şi o reclamă, pe care a postat-o pe site-ul său.

În videoclipul de promovare, o soţie dintr-o suburbie îşi ia soţul şi cei doi copii şi merge să viziteze Dismaland, descris drept "locul unde toate visele tale devin realitate". Vizitatorii pot să o admire la Dismaland pe Mica Sirenă deformată, construită în aşa fel încât pare reflexia ei în apă. Cenuşăreasa, o altă prinţesă din poveştile copilăriei, apare moartă într-un accident de "dovleac", caleaşca ei fiind distrusă. Ilustrarea Cenuşăresei este, potrivit Daily Mail, o aluzie la moartea prinţesei Diana.

Expoziţia pune în scenă şi subiecte de actualitate, cum este o sculptură care îi reprezintă pe imigranţii disperaţi să ajungă în Europa la bordul unor bărci.

În videoclipul de promovare, după excursia la Dismaland, părinţii plâng dezamăgiţi, în timp ce copiii sar în sus de fericire. Reclama se sfârşeşte într-un mod la fel de sinistru precum restul temelor realiste abordate de Dismaland: cu un accident de maşină, tatăl familiei adormind la volan.

Citit 1010 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Septembrie 2015 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.