Rap şi vii vechi - Două vinuri din 2014

Rap şi vii vechi - Două vinuri din 2014
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sauvignon blanc Prestige Segarcea

În vreme ce Sauvignonul Elite se prezintă mult mai impetuos aromatic, cel din gama superioară s-a înfăţişat într-o structură mult mai "clasică", de modă veche, bazat pe aciditate, aducând impresii de coacăze negre, fiind ierbos, citric, cu fructe albe şi mere verzi. Mi s-a părut genul de alb care are nevoie de puţin timp ca să-şi regleze conflictele interne. Mă gândesc că şi anul 2014, unul mai răcoros, a contribuit la aceste repere, dar şi la un nivel de alcool mai scăzut ca de obicei (12 procente alcool). 84 de puncte. Face în jur de 40 de lei, în magazinele specializate şi mai nou în marele retail (vezi Metro).

Legendele rap-ului

Dacă vorbim de clasici, deşi hip-hop-ul şi vinul par pe planete diferite, vă invit să vedeţi Straight outta Compton, filmul recent care stăpâneşte box-office-ul american de câteva săptămâni.

E un "bioptic" despre N.W.A., trupa de reality-rap sau gangsta-rap care i-a făcut mari pe Ice Cube şi Dr. Dre. Filmul merge cu protagoniştii din liceu şi până în 1995, la moartea lui Eazy-E.

Mă gândesc că prin 1988-1989 nimeni nu se aştepta ca oamenii ăştia cu nume ciudate, cântând versuri extrem de dure, să ajungă să fie consideraţi legende ale muzicii.

Dar, dacă vorbele sunt sincere şi adevărate, până la urmă vor rezista vremurilor. Iar Dre, nu numai că e unul dintre cei mai importanţi producători din lume, dar e şi unul dintre cei mai bogaţi muzicieni. De exemplu, anul trecut a câştigat 620 de milioane de dolari! 620 de milioane! E drept că mare parte din ei s-au datorat vânzării companiei Beats (producătoare de accesorii audio) către Apple, dar e lung drumul din suburbia Compton...

Verdejo Azumbre (Spania)

Am fost plăcut impresionat de acest vin apărut la Lidl odată cu "săptămâna spaniolă". Este un vin de cooperativă, însă provine din vii foarte vechi, centenare şi de altitudine (800 de metri), pe lângă faptul că Verdejo e un strugure destul de valoros, care a plecat din nordul Africii, adus de mauri şi s-a stabilit în podgoria Rueda, în regiunea Castilla şi Leon.

E genul de vin nu foarte comun, care, deşi are o corpolenţă foarte bună, chiar niţel uleioasă, este uşor pe papile, propunând o aromatică delicată de fructe albe (mere, caise), citrice şi ierburi. Are o lungime bună, minerală şi curge repejor la vale.

Merge bine lângă un peşte mai vânjos. Costă aproximativ 30 de lei, 12,5 la sută alcool - 85 de puncte.

George Mitea este blogger la lucruribune.blogspot.ro.

CITEŞTE ŞI: C.A.P.-ul care face Amarone

Citit 898 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.