În ce domenii profesionale au loc cele mai multe infidelităţi

În ce domenii profesionale au loc cele mai multe infidelităţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Traseul amoros al unei persoane, de la „singur” la „într-o relaţie” sau chiar „căsătorit” poate fi destul de anevoios. Iar cum bărbaţii vin de pe Marte şi femeile de pe Venus, cele două sexe au aşteptări total diferite în amor.

Dorinţele, dar şi aşteptările amoroase variază de la persoană la persoană, dar mai ales de la femei la bărbaţi. Cu toate acestea, atât femeile, cât şi bărbaţii consideră că, într-o relaţie, este esenţială comunicarea, 63 la sută din femei, şi 51 la sută din bărbaţi punând acest aspect pe primul loc, potrivit unui studiu realizat de portalul matrimonial sentimente.ro. Priorităţile se schimbă însă imediat după acest prim pas, bărbaţii crezând că o compatibilitate sexuală este de asemenea foarte importantă, în timp ce pentru femei este mai important să aibă acelaşi stil de viaţă cu partenerul. Cel mai puţin importantă compatibilitate, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, este cea de zodie.

Când vine vorba de selecţia partenerului de viaţă, există câteva criterii eliminatorii, peste care nu pot trece sub nicio formă cele două sexe. De exemplu, pentru trei sferturi din femei este foarte important ca partenerul de viaţă să nu fie violent, să nu bea alcool în cantităţi exagerate, să nu fumeze, să nu piardă timp şi bani la jocuri de noroc. Pe de altă parte, gelozia şi posesivitatea sunt mai puţin importante pentru femei. De asemenea, studiul a arătat că nici bărbaţii nu se dau în vânt după femeile care beau alcool în exces, 32 la sută din ei fiind nemulţumiţi de acest tip de comportament, iar cele care fumează sunt considerate neatrăgătoare. În aceeaşi măsură, reprezentanţii sexului tare se feresc, în proporţie de 38 la sută, de femeile vulgare sau cicălitoare.

Femeile, mai infidele decât bărbaţii

Pe de altă parte, femeile îşi doresc lângă ele un bărbat care să le ofere protecţie, să fie sociabil şi încrezător, în timp ce bărbaţii îşi doresc o femeie sociabilă, încrezătoare, dar şi inteligentă. Frumuseţea este mai puţin importantă pentru bărbaţi, în timp ce femeilor nu le pasă dacă partenerul câştigă mult sau puţin, a arătat sondajul. După prima întâlnire, apar şi primele întrebări şi nelămuriri legate de noul partener. Bărbaţii nu reuşesc să înţeleagă dacă femeia de lângă ei îşi doreşte o legătură amoroasă de lungă durată sau doar o relaţie pasageră, în timp ce femeile au probleme cu încrederea în noul partener, din cauza dezamăgirilor anterioare. Încrederea şi fidelitatea sunt, de altfel, un aspect serios şi foarte important în relaţii. Conform studiului, femeile sunt mai predispuse la a înşela decât bărbaţii. Domeniile profesionale în care acestea devin infidele sunt educaţia, 36 la sută din reprezentantele sexului frumos care au călcat strâmb lucrând în acest domeniu, finanţele (29 la sută) şi medicina (29 la sută). Medicina şi educaţia se află şi în topul profesiilor în cazul celor care au suferit din cauza infidelităţii partenerilor de viaţă. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 600 de femei şi 2.000 de bărbaţi.

Citit 1763 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2015 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.