Femeile sunt atrase de alte femei mult mai des decât se credea

Femeile sunt atrase de alte femei mult mai des decât se credea
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Femeile sunt aproape toate bisexuale sau lesbiene şi în mod cert nu sunt strict heterosexuale, potrivit unui nou studiu publicat în publicaţia "Journal of Personality and Social Psychology" şi citat iflscience.com. Anterior, o serie de alte studii au arătat că femeile sunt stârnite din punct de vedere psihologic atât de bărbaţi, cât şi de către alte femei, ceea ce duce mai departe, la schimbări fizice în corpul acestora, indicând atracţie. Acelaşi lucru nu este valabil pentru lesbiene, care sunt semnificativ mai excitate de către propriul sex, nu de către cel opus.

În noul studiu, condus de către dr. Gerulf Rieger, din cadrul Departamentului de Psihologie al Universităţii din Essex, un număr de 345 de femei de orientări sexuale diferite au fost rugate să urmărească o serie de clipuri video cu un conţinut sexual pregnant. În acelaşi timp, răspunsurile lor biologice erau măsurate, inclusiv dilatarea pupilelor sau răspunsul genital (pulsul şi fluxul sangvin spre zona respectivă). Femeile erau de vârste şi etnii variate, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru partea educaţională. Ele au fost rugate să se plaseze pe o scală a spectrului sexual, pornind de la „heterosexual“, „în cea mai mare parte heterosexual“, „heterosexual spre bisexual“, „bisexual“, „bisexual spre lesbiană“, „în cea mai mare parte lesbiană“ sau „lesbiană“.

Motiv de critică

Rezultatele au arătat că femeile care se identificat drept hetero, în medie, erau puternic excitate de filmuleţele în care erau prezentate atât femei atrăgătoare, cât şi bărbaţi. În contrast, cele care se identificau drept lesbiene prezentau un răspuns mult mai puternic la femei decât la bărbaţi. Foarte probabil, studiul va fi criticat pe ideea că excitarea sexuală nu este acelaşi lucru cu orientarea sexuală. Totuşi, dr. Rieger este foarte tranşant. „Chiar dacă majoritatea femeilor se identifică drept heterosexuale, cercetarea noastră demonstrează clar că, atunci când vine vorba de ceea ce le excită, sunt fie bisexuale sau lesbiene, dar niciodată heterosexuale“, a spus el.

Ce influenţează atracţia sexuală, în cazul femeilor

Studiul notează că, spre deosebire de bărbaţi, atracţia sexuală a unei femei depinde mai puţin de sexul partenerului şi mai mult de factori culturali şi sociali. Aceştia includ istoria relaţiilor amoroase, experienţa educaţională, credinţele religioase şi asimilarea culturală. Drept rezultat, atitudinea sexuală a unei femei poate varia mult mai mult decât a unui bărbat.

Expunerea hormonală de la o vârstă fragedă este, de asemenea, citată drept o posibilă explicaţie pentru variabilitatea răspunsurilor la stimulii sexuali. Autorii mai menţionează că există o deosebire considerabilă între excitarea psihologică sexuală cauzată de stimuli feminini şi stimuli masculini. Totuşi, cercetătorii mai arată şi că subiecţii lor au fost femei din lumea occidentală, educată, industrializată, bogată şi democratică, astfel că descoperirea nu se poate aplica încă asupra tuturor culturilor de pe Pământ.

(Surse online)

Citit 3731 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.