Încălzirea globală reduce libidoul

Încălzirea globală reduce libidoul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Controversele referitoare la pericolul încălzirii globale ating aspecte tot mai surprinzătoare. Conform unui studiu de dată recentă, schimbările climatice afectează frecvenţa raporturilor sexuale şi reduc fertilitatea. O cercetare publicată de Biroul Naţional de Cercetare Economică din SUA a indicat faptul că încălzirea globală ar putea să afecteze fertilitatea, dar şi libidoul, cu efecte negative directe asupra natalităţii, notează adevărul.ro.

Studiul a analizat rata natalităţii la nouă luni de zile după ce s-a înregistrat o zi extrem de călduroasă, comparativ cu rata înregistrată după o zi cu temperaturi foarte scăzute. Concluzia a fost că rata natalităţii scade în mod semnificativ după o zi caniculară, cu 0,7 la sută, ceea ce indică faptul că temperaturile crescute duc la diminuarea apetitului sexual şi, foarte posibil, şi la scăderea fertilităţii.

„Temperaturile extreme pot afecta frecvenţa raporturilor sexuale, nivelul hormonilor şi dorinţa de a face sex. Există date care arată că ar putea fi afectate sănătatea reproductivă sau calitatea spermei, în ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, respectiv ovulaţia, în cazul femeilor“, a precizat Alan Barreca, profesor asociat la Universitatea Tulane din New Orleans, unul dintre specialiştii care a participat la realizarea studiului, .

(Surse online)

Citit 840 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.