Ce mâncăruri delicioase poţi găti cu resturile de friptură

Ce mâncăruri delicioase poţi găti cu resturile de friptură
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deseori se întâmplă să găteşti mai multă friptură decât poţi consuma la o masă. Ce faci cu resturile? Iată câteva idei delicioase prezentate de ecuisine.ro.

Tortilla cu friptură

Dacă ţi-au rămas muşchi sau coaste de vită, foloseşte-le pentru a prepara o tortilla delicioasă cu legume şi salsa. Ai nevoie de: - aproximativ 250 grame resturi de friptură (muşchi sau coaste de vită), mărunţite; - 1 ceapă mică, tocată; - ¼ cană sos salsa; - ½ linguriţă chimen măcinat; - ½ linguriţă pudră de chili; - ¼ linguriţă pudră de usturoi; - 1 linguriţă şi jumătate de făină; - ½ cană apă rece; - 6 lipii de tortilla din făină, încălzite.

Într-o tigaie non-aderentă, căleşte resturile de friptură şi ceapa timp de un minut. Adaugă salsa, chimenul, pudra de chili şi cea de usturoi. Într-un vas mic, amestecă făina cu apa până obţii o compoziţie fină, pe care o verşi treptat în tigaie. Lasă să fiarbă, amestecând timp de 1-2 minute, până compoziţia începe să se îngroaşe. Umple lipiile de tortilla cu acest amestec şi serveşte alături de bucăţele de brânză, roşii, salată verde şi, opţional, salsa.

Orez prăjit cu friptură

Orezul este perfect pentru a transforma resturile de mâncare, mai ales cele care conţin carne sau legume, în preparate noi. Iată o reţetă foarte uşor de preparat: amestecă două linguri de sos de soia cu două ouă. Separat, încălzeşte o lingură de ulei într-un wok/ tigaie şi adaugă ouăle anterior bătute. Învârte şi răzuieşte ouăle în tigaie ca şi când ai face o omletă, dar nu le lăsa să se gătească de tot, deoarece mai târziu le vei pune din nou la încălzit.

Scoate ouăle din tigaie şi lasă-le deoparte într-un vas, iar tigaia foloseşte-o pentru a prepara un amestec din un căţel de usturoi tocat, doi morcovi răzuiţi, ½ cană cu mazăre congelată şi două căni cu orez rece, gata preparat (pot fi resturi de orez).

Ţine amestecul pe foc timp de 3-4 minute, până când legumele se frăgezesc şi orezul începe să devină maroniu, apoi adaugă ouăle preparate mai devreme, plus două linguri de sos de soia, două de oţet de orez şi resturile de friptură (ar trebui să ai la îndemână cam două căni cu friptură tăiată în fâşii subţiri). Lasă compoziţia pe foc 2-3 minute sau mai mult şi, dacă e nevoie, adaugă sos de soia. MAI MULTE REŢETE de mâncăruri gătite cu resturi de friptură VEZI AICI (CLICK PENTRU DETALII)

Citit 2006 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.