Premiere la GLOBUL DE AUR - Printre câştigători, un film cu distribuţie ROMÂNEASCĂ

Premiere la GLOBUL DE AUR - Printre câştigători, un film cu distribuţie ROMÂNEASCĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Sylvester Stallone a câștigat primul Glob de Aur din carieră, Leonardo DiCaprio e cel mai bun actor în rol dramatic, iar "Son Of Saul", cu distribuție românească, cel mai bun film străin, în viziunea presei de la Hollywood


Noaptea Globurilor de Aur ediția 2016 a venit şi a trecut, dar a reuşit să nu dezamăgească. Gazda Ricky Gervais şi-a folosit cu succes ironia, iar Sylvester Stallone şi Leonardo DiCaprio au avut discursuri memorabile.

Gervais şi-a început seara cu sarcasmul lui obișnuit: „Relaxaţi-vă, o să fac un efort să fiu drăguţ”, a început el, înainte de a-i lua peste picior pe toţi cei din sală. „Taceţi, că nu îmi pasă”, a spus el, înainte de a aborda câteva subiecte precum egalitatea sexelor şi transsexualitatea lui Caitlyn Jenner.

În acelaşi timp, Jamie Foxx a dovedit că nu e doar un câştigător de Oscar, ci şi un mare glumeţ. Foxx a reuşit o „performanţă”, aseară, anunţând premiul "Cea mai bună coloană sonoră" nu pentru adevăratul câştigător, "The Hateful Eight", ci pentru "Straight Outta Compton". Şi-a cerut imediat scuze, comparându-şi greşeala cu cea a lui Steve Harvey, la concursul Miss Univers.

Surprinzător a fost premiul pentru Lady Gaga, în condițiile în care printre nominalizații în categorie era şi Kirsten Dunst, senzațională în "Fargo". Gaga a câştigat primul ei Glob de Aur, pentru "American Horror Story", având unul dintre cele mai emoţionante discursuri ale serii. „Mă simt precum Cher în "Moonstruck". Este unul dintre cele mai fericite momente pentru mine”, a spus ea, înainte de a izbucni în lacrimi. „Mi-am dorit să devin actriţă înainte de a fi cântăreaţă”.

Un alt actor care a câştigat pentru prima dată a fost Christian Slater, pentru rolul din "Mr. Robot". A fost într-adevăr o noapte în care starurile, vechi şi noi, au fost recunoscute. Brie Larson a câştigat globul de aur pentru rolul din "Room", vrăjind publicul cu discursul ei.

Un moment eliberator a avut loc atunci când DiCaprio a câştigat "Cel mai bun rol al unui actor de film", categoria dramatică, pentru "The Revenant". Actorul a primit aplauze de la publicul aflat în picioare şi a declarat: "Acest film este despre supravieţuire şi, mai mult decât despre orice altceva, este despre încredere şi nimeni nu merită mai multă încredere decât regia filmului. Nu am mai avut aşa o experienţă în viaţa mea de actor".

Sylvester Stallone şi-a numit personajul, pe Rocky, „prieten imaginar” şi „cel mai bun prieten pe care l-a avut vreodată”. În 1977, primea o dublă nominalizare la Globurile de Aur pentru scenariul şi interpretarea din Rocky.

Iată şi restul premianţilor: pentru cel mai bun film de comedie sau musical, a câştigat "The Martian", filmul regizat de Ridley Scott, iar premiul pentru cel mai bun actor într-o comedie sau musical i-a fost atribuit lui Matt Damon, personajul principal din "The Martian". Pentru cea mai bună actriţă de comedie, premiul i-a revenit lui Jennifer Lawrence, care a impresionat în filmul "Joy", în timp ce premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Alejandro G. Inarritu, pentru "The Revenant", care a reuşit să îi "fure" premiul lui Ridley Scott, unul dintre marile nume regizorale. Pentru cel mai bun scenariu, Globul de Aur i-a revenit lui Aaron Sorkin, cu povestea lui Steve Jobs, în timp ce globul pentru cea mai bună coloană sonoră i-a fost acordat lui Enio Morricone, pentru muzica din "The Hateful Eight". În final, cel mai bun lungmetraj de animaţie a fost desemnat "Inside Out".

Leonardo di Caprio nu a fost singurul care a primit acest premiu pentru prima dată, aceleaşi emoţii simţindu-le Christian Slater, pentru rolul din miniseria "Mr. Robot". Drama despre o poveste lesbiană "Carol" şi comedia despre Wall Street "The Big Short", care conduceau în topul filmelor cu cele mai multe nominalizări înainte de ceremonia de duminică, au plecat acasă cu mâna goală, la fel ca mult lăudatul film "Spotlight", ce prezintă o anchetă a unui prestigios cotidian american despre abuzurile sexuale comise de preoţii catolici.

Citit 1063 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2016 20:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.