Fenomen astronomic RAR. Cinci planete aliniate

Fenomen astronomic RAR. Cinci planete aliniate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Fenomenul este vizibil şi din România * Planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn vor apărea pe cer împreună, pentru prima oară din 2005


Începând din 20 ianuarie, cinci planete vor fi vizibile împreună, dimineaţa, înainte de răsăritul soarelui, iar cei care se vor trezi foarte devreme le vor putea vedea înşiruite pe cer, a relatat stiri.tvr.ro.

Pentru prima oară din 2005 - Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn vor forma o linie diagonală între Lună şi orizont, care va putea fi observată şi cu ochiul liber, în condiţii meteorologice bune. Cu un binoclu, vor putea fi observate şi lunile planetei Jupiter şi culoarea roţie a planetei Marte.

Fenomenul va fi vizibil în toată lumea până în 20 februarie.

Venus, Marte, Jupiter şi Saturn pot fi văzute împreună încă de la începutul anului, dar Mercur va completa cvartetul pe măsură ce va urca peste orizontul estic.

Cea mai bună vizibilitate o vom avea la sfârşitul lunii ianuarie, iar de la începutul lui februarie Mercur va deveni din ce în ce mai puţin vizibil. Fenomenul de a putea vedea simultan cele cinci planete nu are o semnificaţie specială pentru astronomi şi este privit doar ca o "mare curiozitate".

Vom avea şansa de a vedea din nou planetele aliniate în luna august şi apoi în octombrie 2018. Pentru mai multe detalii, CLICK AICI

Citit 1860 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Ianuarie 2016 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.