Elevii, provocaţi să AJUTE PĂSĂRILE din Grădina Botanică

Elevii, provocaţi să AJUTE PĂSĂRILE din Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galaţi lansează o propunere pentru elevii din clasele I - XII. Este vorba despre proiectul „Hrănirea păsărilor pe timpul iernii”, care se va desfăşura în perioada 21 ianuarie - 29 februarie şi în cadrul căruia elevii pot să le dea o mână de ajutor păsărilor din Grădina Botanică, prin montarea unor hrănitori.

"Odată cu instalarea perioadei reci dispar insectele, hrana de baza a păsărilor insectivore, iar fructele sau seminţele diverşilor arbuşti şi copaci nu se mai găsesc. Din acest motiv, păsările trebuie ajutate pentru a se hrăni prin intermediul unor hrănitori", se arată într-un comunicat al Complexului Muzeal.

Obiectivul proiectului este de a construi cât mai multe hrănitori din PET-uri, care vor fi amplasate în Grădina Botanică. Totodată, copiii vor identifica speciile de păsări care vin la hrănitori în urma observaţiilor ornitologice cu binoclul. Mai mult, specialiştii atenţionează publicul să nu hrănească păsările din faţa blocului cu seminţe sărate sau prăjite, cu pâine, biscuiţi sau alte produse de patiserie, cea mai potrivită hrană pe timp de iarnă fiind seminţele de floarea soarelui crude, seminţele de cânepă, dovleac şi mei. În lipsa acestora este recomandat să se dea păsărilor insectivore păsat, făină de porumb măcinată, orez, ovăz (de preferat fierte), zarzavaturi fierte, bucăţi de măr sau miez de nucă.

Citit 2004 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Ianuarie 2016 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.