Vor demisiona sau nu politicienii Galaţiului?

Vor demisiona sau nu politicienii Galaţiului?
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Rubrica Pamflet a trecut în revistă intenţiile celor mai importanţi politicieni locali vizavi de eventualele lor demisii din funcţiile pe care le ocupă

Pâslaru şi-ar da şi el demisia, dar are pretenţii: „Vreau 12 şpăgi compensatorii”

Florin Pâslaru ascultă vocea străzii. După ce românii au cerut schimbarea clasei politice, deputatul PSD a anunţat că este dispus să plece de tot din politică. La schimb, îşi doreşte un singur lucru: să încaseze a doua zi după ce pleacă 12 şpăgi compensatorii de la Parlament. „Eu plec şi mâine, dar mai am zeci de contracte cu parandărăt în derulare. Plus că mai sunt sute de alte firme pregătite să îmi dea şpagă ca să pun vorbe bune pe ici, pe colo. După estimările mele, în următorul an aş umfla în jur de 850.000 de euro, cash. Repet, sunt dispus să plec, dar trebuie ca cineva să compenseze această pierdere. Dacă primesc 12 şpăgi compensatorii a câte 50.000 de euro îmi scriu pe loc demisia”, a declarat Pâslaru într-o conferinţă de presă. Mai mult, Florin Pâslaru a anunţat că este dispus chiar să iasă de tot din politică. „Plec! Oricum nu aş putea să mai activez în politică dacă societatea românească va fi una corectă, cinsită”, a completat Pâslaru. Potrivit unor surse din PSD, Florin Pâslaru ar încerca o carieră în politica din Republica Moldova. „A auzit că acolo corupţia e încă la un nivel foarte dezvoltat. El are experienţa românească, s-ar putea lipi foarte uşor de un partid acolo”, a comentat un apropiat al lui Pâslaru.

 

Bacalbaşa nu vrea să demisioneze: „De ce să stau degeaba acasă, când deja stau degeaba la CJ?”

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, nici nu vrea să audă despre o eventuală plecare a sa din funcţie, în vederea primenirii clasei politice. Bacalbaşa susţine că are motive foarte întemeiate să îşi dea demisia şi să plece din politică. „Ce să fac? Să mă duc acasă? Să stau toată ziua degeaba? Să mă plimb, să fac glume, să o frec? Ce sens are? Deja fac toate astea. Şi le fac în funcţie”, a spus Bacalbaşa. Întrebat dacă o eventuală demisie a sa nu ar schimba soarta Galaţiului, Bacalbaşa a fost din nou tranşant. „Ba da, probabil că situaţia judeţului s-ar îmbunătăţi. Semnificativ chiar. Însă, pe de altă parte, credeţi că oamenii se pot adapta la schimbări radicale? Nici vorbă. Da, oamenii ar avea parte de drumuri bune, de un context economic în care şi-ar putea găsi uşor locuri de muncă bine plătite, da... le-ar fi mult mai bine... Dar mi-e să nu sufere un şoc. Mai ales oamenii bătrâni, care nu au ieşit niciodată din ţară, unii dintre ei nici din judeţ nu au ieşit. Deci, vă spun, nu e chiar atât de bine să fie bine. E mai bine să fie rău”, a spus, cu cinism, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa. Mai mult, pesedistul şi-a anunţat intenţia de a candida şi la anul pentru aceeaşi funcţie.

 

Viorel Ştefan, ignorat de protestatari: „I-am cere şi lui demisia , dar nu ştim cine e Viorel Ştefan”

Miile de protestatari gălăţeni le-au cerut tuturor politicienilor din vechea gardă să plece din funcţiile publice pe care le deţin. Mai puţin unuia: numele lui Viorel Ştefan nici nu a fost amintit în cadrul manifestaţiilor de la Galaţi. „Cine? Viorel Ştefan? Nu ştim cine e. E parlamentar de Galaţi? Hmmm, serios? Nu ştiam. Păi i-am cere şi lui demisia, dar pur şi simplu nu ştim cine e”, a spus un protestatar atunci când a fost întrebat de ce nu îi cere şi lui Viorel Ştefan să plece. Alţi participanţi la proteste au fost şi mai nedumeriţi. „De ce să plece Viorel Ştefan? Noi nu avem treabă cu cântăreţii sau cu actorii. Noi vrem să curăţăm clasa politică, cu ei avem probleme”, a spus unul dintre participanţii la marş. Contactat telefonic pentru a comenta vocea străzii, Viorel Ştefan s-a declarat satisfăcut de absenţa sa de pe lista celor care ar trebui să plece. „Mă bucur să aud că oamenii nu îmi cer demisia. Înseamnă că mă apreciază. Dar ceea ce mă nedumereşte pe mine este de ce ar trebui să îmi ceară mie să plec cei din Galaţi. Eu nu sunt parlamentar de Galaţi. Sunt de Dolj... sau nu... de Prahova..., aaa, nu, reprezint Timişul, parcă... nu mai ştiu”, a spus Viorel Ştefan.

 

Marius Stan, sfătuit să nu demisioneze: „Ai văzut ce s-a întâmplat după ce ai demisionat de la Oţelul”

Cel mai probabil, primarul Marius Stan nu va demisiona din funcţia de primar al Galaţiului. Şi asta nu neapărat pentru că nu ar avea onoare (se ştie că în UNPR acest cuvânt este la mare preţ), ci pur şi simplu pentru că se teme de consecinţe. De altfel, toţi gălăţenii se tem de aceste eventuale consecinţe. „Sincer, nu aş avea vreo problemă să demisionez. Nu m-am născut primar, nu sunt dependent de putere, deci pot oricând să iau decizia asta. Dar mă uit puţin la ce s-a întâmplat înainte să fiu primar. Am demisionat de la Oţelul şi uitaţi-vă ce s-a întâmplat în urma mea. Nu aş vrea să se întâmple acelaşi lucru şi cu Galaţiul”, a declarat Marius Stan. De altfel, şi populaţia Galaţiului pare să aibă aceeaşi opinie. „Mai bine stă acolo unde e. Vreţi să intre şi oraşul în faliment? Riscăm să ne desfiinţăm în câţiva ani. Asta e! Nu e cel mai bun primar, dar uite că s-a demonstrat că după el vine potopul" a declarat cetăţean al Galaţiului.

 

Nicolae Vacalbaşa

 

Mircea Toader a evitat un răspuns tranşant: „Acum număr bani, sunaţi-mă peste două zile”

Mircea Toader este singurul politician din Galaţi care a evitat să dea un răspuns cât de cât la cererea protestatarilor de primenire a clasei politice. În ultimele zile, Mircea Toader nu a fost de găsit nici la muncă, nici la partid, motiv pentru care am încercat să îl contactăm telefonic. După mai multe tentative eşuate, în cele din urmă am reuşit să dăm de Mircea Toader. Iată conversaţia:

- Bună ziua. Domnule Toader, vă rog să ne spuneţi dacă aţi fi dispus să demisionaţi din toate funcţiile publice pe care le deţineţi, pentru schimbarea din temelii a actualului sistem, aşa cum au cerut protestatarii în ultimele zile.

- Nu ştiu, domnule ce mă întrebi. Habar nu am. Ce protestatari? Unde? Ce clasă politică? Primenire? Clasă politică?

- Da, domnule Toader, este vorba despre revendicările oamenilor care au ieşit în stradă în acest zile?

- Ce revendicări, domnule? Despre ce demisii vorbiţi? Eu nu ştiu nimic. Sunaţi-mă peste două zile, sunt foarte ocupat acum şi în perioada următoare, am de numărat bani.

 

Tu eşti, Mircea?

 

V. P. Dobre a auzit că oamenii nu mai vor politicieni: „Îmi anunţ public demisia din PNL!”

Victor Paul Dobre este singurul politician din garda veche care a spus tranşant că va demisiona. Chestionat pe această temă, deputatul liberal a dat dreptate străzii şi a anunţat că va fi primul care demisionează. „Am auzit că oamenii nu mai vor politicieni în funcţii de conducere, în funcţii administrative. Sunt de acord sută la sută. Acesta este motivul pentru care îmi anunţ public demisia din PNL. România are nevoie de specialişti, de tehnocraţi. Adevăraţii specialişti nu sunt membri de partid, acesta este şi motivul pentru care m-am hotărât ca, după atâţia ani, să plec din PNL. Evident, nu mă mai înscriu în niciun partid şi mă pun la dispoziţia poporului român cu toată priceperea şi calităţile necesare. Doar împreună vom reaşeza România pe un făgaş normal. Doar împreună ne vom putea lua ţara înapoi”, a spus Victor Paul Dobre. Mai mult, fostul liberal i-a sfătuit pe toţi apropiaţii săi să procedeze la fel. „Dacă noi toţi ne-am da demisiile din partide s-ar rezolva problema. Am avea chiar şi un Parlament de tehnocraţi, nu doar un Guvern de specialişti”, a completat Dobre.

 

Făraşul Normal

Ciumacenco are onoare: „A doua zi după ce câştig alegerile, demisionez”

Prea puţin mâjit în actualul sistem politic, Nicuşor Ciumacenco demonstrează, aşa cum era de aşteptat, că are o viziune diferită de cea a clasei politice de tip „dinozaur”. El a anunţat că vrea să demisioneze din funcţiile pe care le ocupă. Numai că nu ocupă, momentan, nicio funcţie. Totuşi, asta nu îl împiedică să îşi depună demisia. „Acum nu sunt pe nicio funcţie. Dar voi candida la funcţia de primar al Galaţiului. Şi vă promit că a doua zi după ce câştig îmi dau demisia. Este un lucru de bun-simţ. Asta înseamnă normalitate. Să îţi dai demisia şi dintr-o funcţie pe care nu o ocupi”, a spus Nicuşor Ciumacenco.

 

Nicuşor Ciumpalacu

 

Dan Nica e puţin debusolat: „Am semnat multe pe la DNA, se poate să fi fost şi o demisie”

Pesedistul Dan Nica nu îşi mai dă demisia pentru că e posibil să şi-o fi dat deja. Liderul absolut al PSD din toate timpurile pe judeţul Galaţi nu este sigur dacă nu cumva a rămas deja fără funcţii. „Să vă spun sincer, nici nu ştiu dacă mai sunt europarlamentar. Când m-au chemat la DNA cu Dosarul Microsoft m-au pus să semnez foarte multe hârtii. Am dat în primire pe toţi, de la A la Z. Mai ţin minte că unul dintre procurori mi-a spus râzând: «Ştii că ţi-ai semnat şi demisia, nu?». Acum, nici eu nu ştiu ce să mai cred. A glumit, nu a glumit, nu ştiu... Dar faptul că niciun politician nu mai vorbeşte nimeni cu mine înseamnă că nu mai sunt europarlamentar, nu? Pe de altă parte, bani încă îmi intră pe card. Dar vă spun sincer că nu ştiu dacă e salariul sau e vorba despre nişte şpăgi restante. Deci nu vă pot lămuri”, ne-a declarat telefonic Dan Nica.

 

A dat-o sau n-a dat-o?

 

Aurel Nechita nu demisionează: „Aş deveni automat incompatibil cu bunăstarea”

Aurel Nechita nu va renunţa la nicio funcţie. Şi asta dintr-un motiv extrem de simplu. „Dacă aş demisiona, aş deveni automat incompatibil cu bunăstarea. Mie nu-mi convine, deci puteţi să spuneţi ce vreţi. Eu nu demisionez, să fie clar pentru toată lumea”, a spus Nechita.

 

Tăurel Nechita

 

Gheorghe Saghian nu a putut fi contactat: „Cred că a intrat în gaşcă cu Viorel Ştefan”

Din păcate, Gheorghe Saghian nu a putut fi contactat pentru a îşi expune punctul de vedere pe tema asta. „Nu l-a mai văzut nimeni de ceva vreme. Bănuim că a devenit bun prieten cu Viorel Ştefan. Doar aşa să se explice dispariţia lui”, a spus o sursă din PSD.

 

Viorel Saghian


 

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5202 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2015 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.