”Sărutul morții” în relaţia de cuplu. OBICEIURILE prin care vă îndepărtaţi partenerul fără să vă daţi seama
Foto: Sursa foto: Internet

”Sărutul morții” în relaţia de cuplu. OBICEIURILE prin care vă îndepărtaţi partenerul fără să vă daţi seama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cele mai multe cupluri ajung să se despartă din cauza greşelilor repetate care duc la o neimplicare emoţională. De obicei, când fac o greşeală, partenerii o repetă fără a fi conştienţi că acesta poate avea un efect profund asupra relaţiei.

Relaţiile de cuplu nu au fost şi nu vor fi niciodată uşor de păstrat. Tocmai de aceea, un studiul realizat de Universitatea din Tennessee, la care au participat 217 de repondenţi, a scos la iveală cât de importantă este implicare emoţională a partenerilor şi ce gesturi pot duce la ruperea unei relaţii.

Respondenţii care făceau parte din cupluri în care partenerul nu oferea suficientă susţinere emoţională erau mult mai sensibili la respingere, având un nivel scăzut de satisfacţie în viaţa de cuplu. Dacă vă confruntaţi cu acest tip de problemă, specialiştii sunt de părere că pentru a menţine sub control frica de respingere, trebuie să vorbiţi deschis cu partenerul şi să nu închideţi canalele unei bune comunicări. Pe lista obiceiurilor care pot distruge un cuplu se mai află următorii „ucigaşi”.

Neimplicare în relaţie

Doctor în psihologie, americanul John Gottman, care a studiat timp de zeci de ani căsătoriile, a dezvoltat capacitate uimitoare de a anticipa modul în care un cuplu poate fi afectat pe termen lung. Acesta este de părere că şansele unui viitor divorţ cresc în momentul în care unul dintre parteneri nu se implică suficient în relaţie, dând mai degrabă dovadă de dispreţ. Dacă această problemă vă caracterizează relaţia, încercaţi să comunicaţi cu partenerul cât mai sincer şi să rezolvaţi tensiunile acumulate, scrie bustle.com. 

Tehnologia

Ştiu că iubeşti să butonezi telefonul, dar trebuie să acorzi mai mult timp partenerului, chiar dacă acesta nu are internet sau jocuri. Dacă mergem la culcare târziu pentru ca ne-am petrecut timpul la calculator, iar înainte de somn ne concentrăm atenţia pe telefon, pierdem şansa de a petrece timp de calitate în pat. Mai grav decât atât, unii parteneri au ajuns să îşi verifice telefonul chiar şi în timpul actului sexual. Nu e de mirare că o treime dintre repondenţi au declarat că tehnologia „îşi bate joc de viata lor sexuală”.

Reţelele sociale

Contul tău pe reţelele sociale pot pune în pericol relaţia ta amoroasă. 15 la sută dintre participanţii la studiu au declarat că pierderea timpului în acest mod aprinde de multe ori scânteia geloziei. (Surse online)

Citit 4159 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2016 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.