PAMFLET/ Zâmbete de weekend - Cum şi-au petrecut politicienii vacanţa de vară

PAMFLET/ Zâmbete de weekend - Cum şi-au petrecut politicienii vacanţa de vară
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Prin sediile autorităţilor locale din Galaţi bate vântul * Ştabii se bronzează la mare, însă rubrica Pamflet nu-i lasă în pace * Vă spunem cum şi-au petrecut vacanţa cei mai înjuraţi dintre pământeni * 

Florin Pâslaru a plătit doar cazare şi a mâncat cu brăţara de „all inclusive” de acum 5 ani

Florin Pâslaru nu se dezminte nici în vacanţă. Obişnuit să facă mici şmenuri în fiecare zi, Pâslaru le-a tras ţacă şi hotelierilor la care s-a cazat. Deşi avea bani cât pentru o sută de vacanţe la Albena, deputatul PSD a ales varianta „isteaţă”. El a plătit doar cazarea, însă nu a mai scos din buzunar niciun leu suplimentar pentru mncare şi băutură. „Ştiţi ce le-am făcut? M-am dus cu brăţara de «all inclusive» de acum cinci ani, mi-am pus-o la mână şi gata... am mâncat şi am băut moacă la hotel. Uite-aşa stăteam cu burta la soare şi mai comandam un şpriţ şi o gogoaşă. Doamne, cât sunt de fraieri bulgarii ăştia...”, a povestit Pâslaru colegilor pesedişti când s-a întors din concediu. Hotelierii s-au prins, totuşi, de schema lui Pâslaru, însă abia după ce acesta plecase. Pentru că trebuia să îi aplice totuşi o pedeapsă, hotelierii bulgari l-au condamnat la şase luni cu suspendare, mai ales că şi-a adus şi fiul la un chiolhan la hotel. Florin Pâslaru a mai spus că în niciun caz condamnarea aceasta nu îl va opri să mai meargă în vacanţă. „Am primit şase luni de interdicţie în staţiune. Mă doare la bască, oricum nu mă întorc acolo decât la anul”, a comentat Pâslaru după ce a aflat de sentinţa hotelierilor bulgari.

Victor Dobre, aruncat de ecologişti în mare: „Am vrut să îl salvăm; am crezut că a eşuat pe mal”

Victor Paul Dobre a avut parte de momente de coşmar în vacanţa petrecută în Brazilia, pe plaja Copacabana. În chiar prima zi a sejurului său, Victor Dobre s-a trezit aruncat în apă de un grup de ecologişti. „Eram foarte obosit după zborul cu avionul. Eram cam zăpăcit cu diferenţa de fus orar şi pur şi simplu am adormit pe plajă. Deodată m-am trezit în apă, iar câţiva oameni aplaudau pe mal şi îmi strigau: «Înoată, puiule, înoată... salvează-te, salvează-ţi specia”, a povestit Victor Paul Dobre la întoarcerea din vacanţă. Potrivit presei locale, cei care l-au aruncat în apă nu au vrut să facă o glumă, ci pur şi simplu i-au vrut binele. „Este vorba despre un grup de ecologişti care luptă pentru salvarea balenelor albe, o specie pe cale de dispariţie în apele teritoriale ale Braziliei. Se pare că domnul în cauză stătea inert pe plajă, iar ecologiştii s-au sesizat imediat şi au încercat să îl salveze, aruncându-l înapoi în apă. Nu a fost rea-intenţie, ci pur şi simplu o eroare care se putea întâmpla oricui. Înţelegeţi şi dumneavoastră de unde a venit confuzia ecologiştilor”, a povestit pentru rubrica Pamflet un jurnalist brazilian.

Bacalbaşa a făcut bani şi în vacanţă: S-a plimbat pe plajă, iar turiştii au plătit să se pozeze cu el

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului este printre puţinii politicieni locali care a câştigat bani în concediu. Chiar dacă şi-a plătit tot sejurul, Nicolae Bacalbaşaa a venit acasă cu mai mulţi bani decât plecase. Şi asta pentru că, întreprinzător fiind din fire, pe Bacalbaşa nu l-a răbdat inima să nu profite de naivitatea celorlalţi turişti. Potrivit presei locale din Thassos, fostul şef al judeţului Galaţi se plimba zilnic cu orele pe plajele de pe insula grecească, iar turiştii plăteau bani grei să facă poze cu el. „Nu daţi banii pe prostii, faceţi poze la copii / Vin direct de la Măruţă, fă-ţi o poză cu mai... mai-marele CJ”, striga Bacalbaşa în gura mare pe plajele din Thassos. Jurnaliştii greci susţin că, într-o zi bună, Nicolae Bacalbaşa câştiga şi 500 de euro. „Lua cam 5 euro pe poză, iar turiştii, în special copiii, se îngrămădeau să se pozeze cu el. A făcut bani grămadă, mai ales că nu a dat niciun euro impozit, că cică zicea că plăteşte taxele în ţară”, a povestit un jurnalist grec pentru rubrica Pamflet.

Marius Stan a avut iar ghinion: a plătit tot, dar sejurul i-a fost invalidat de ceilalţi turişti

Deja-vu pentru fostul primar al Galaţiului, Marius Stan. Fostul edil a avut parte de ghinion şi în timpul vacanţei, după ce restul turiştilor cazaţi în acelaşi hotel au făcut o şedinţă de îndată şi i-au invalidat sejurul. „Parcă retrăiam coşmarul de la Galaţi. Nu au avut niciun motiv, pur şi simplu aşa au hotărât ei. Mi se pare aberant, am atacat decizia în contencios, dar nu am avut ce face pentru că până s-a întrunit comisia mi s-a încheiat vacanţa”, a povestit Marius Stan. Totuşi, ca să nu plece acasă neconsolat, fostul primar al Galaţiului şi-a luat doza de răzbunare. El a schimbat yalele de la toate uşile din hotel, astfel că turiştii-trădători a trebuit să apeleze la tot felul de mijloace pentru a intra în camere. „Nu am obţinut mare lucru, până la urmă fiecare a venit cu barosul, cu bormaşini etc şi au intrat în camere. Dar satisfacţia de a răspunde cu aceeaşi monedă este, după cum se ştie, fără preţ”, a mai spus Marius Stan. Conducerea hotelului analizează în aceste zile contestaţia depusă de Marius Stan. „Vom decide dacă merită vreo compensaţie. Dacă se va dovedi că are dreptate atunci îl vom lăsa să mai vină la noi la hotel peste patru ani. Însă şi atunci tot de colegii turişti va depinde dacă poate sau nu să stea la noi”, a explicat managerul hotelului.

 

Sejur să apăr Constituţia!

Viorel Ştefan, un politician atipic

În vacanţă, s-a întâlnit cu oamenii din colegiu

Pentru că întregul lui mandat este doar o vacanţă continuă, deputatul PSD Viorel Ştefan îşi petrece altfel concediul. Mai precis, munceşte. „Aşa sunt unii oameni. Sunt în concediu când trebuie să muncească şi muncesc când sunt în concediu. Pe Viorel Ştefan nu-l vede nimeni tot timpul anului. În schimb, în timpul vacanţei, el face deplasări în colegiul electoral care l-a ales şi încearcă să afle problemele oamenilor. L-am văzut zi de zi cum îşi lua ochelarii acvatici şi colacul şi mergea cu şlapi la întâlnirile cu electoratul. Aşa percepe el că trebuie să facă treabă”, a povestit Marcel Bonaparte, analist politic. Oamenii din colegiu sunt, totuşi, mulţumiţi că Viorel Ştefan vine la ei în timpul vacanţelor. „Dacă am avea şi noi un nivel de trai mai ridicat am pleca şi noi în vacanţe, dar nu ne permitem pentru că suntem săraci lipiţi pământului. Probabil că vă daţi seama cine e de vină pentru acest aspect. Aşa că ne găseşte acasă în perioada concediilor. Ne bucurăm că putem să îl vedem şi noi pe senatorul nostru, că tare mai e scump la vedere”, a spus Gicu Pierdevară, alegător din colegiul lui Viorel Ştefan.

 

Ştefan nu e (la) Mare

 

Avea boală pe primarul locului:

Pucheanu a lăsat multă mizerie în staţiune

 

Primarul în funcţie al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, nu se dezminte nici în vacanţă. Obişnuit că practicile din campania electorală, Pucheanu a făcut tot posibilul ca staţiunea în care a fost el în concediu să fie plină de gunoaie. Motivul e unul simplu: avea boală pe primarul din localitate şi a făcut tot posibilul ca oamenii să nu îl mai realeagă la următorul scrutin. „Nu doar că arunca el gunoaie peste tot, dar instiga şi pe alţii să arunce tot felul de lucruri în spaţiul public. Când a venit el în staţiune era curat lună. După ce a plecat era o mizerie de nedescris”, a povestit un turist care a fost în acelaşi timp cu el în concediu, în aceeaşi staţiune. Martorii povestesc faptul că Pucheanu a mers chiar la extrem în încercarea de a-i pune beţe în roate primarului din localitate. EL a fost văzut blocând cu propria maşină aleile care duceau la ghenele de gunoi. „Când venea dimineaţa maşina de la salubritate nu avea pe unde să intre şi oamenii se lăsau păgubaşi. Plecau la următoarea ghenă, ar Pucheanu îi urmărea şi Pac! le bloca şi acolo intrarea”, a relatat Ionel Menajerul, turist.

 

Io Nu-ţ Fac Curat

Picu Roman a plecat cu polonicul după el

"Când l-am văzut, l-am şi pus şef la cantină”

Din obişnuinţă, Picu Apostol Roman a plecat şi în concediul de odihnă cu polonicul după el. Este motivul pentru care actualul viceprimar a avut parte de un tratament special, unde a fost numit şef la cantină. Potrivit martorilor, Picu-Polonicu umbla cât e ziua de lungă pe la bucătărie, unde dădea indicaţii preţioase şi, cel mai important, se ocupa de aprovizionare. „Cât timp a fost el şef la cantină veneau şi turişti de la alte hoteluri la noi. Veneau cu taxiul, îşi luau mâncarea şi plecau, a spus managerul hotelului la care a stat Picu-Polonicu Apostol Roman. E drept, au fost şi unele incoveniente.” „Turiştii s-au plâns că lipseşte carnea din mâncare, în sensul că ciorba de văcuţă avea doar trei bucăţele de slănină, iar cea de pui o bucată de os. Dar până la urmă a ieşit bine”, a spus mai managerul de la hotel.

 

Polonicus Roman

 

Era de aşteptat

Eugen Durbacă a dormit în concediu

Ajuns deja la o vârstă onorabilă, Eugen Durbacă nu a avut parte de un concediu tocmai plin. Obosit de la traseele politice pe care le-a făcut de-a lungul vieţii, Durbacă a dormit aproape tot timpul sejurului în această vară. „Are şi omul o vârstă, e obosit. Se vede după cearcăne atunci când face eforturi să stea treaz. A ajuns într-o miercuri la hotel, s-a culcat şi s-a trezit abia după unsprezece zile. Prima lui întrebare a fost, evident, «Unde sunt»?. Semn că nu doar oboseala s-a instalat la vârsta dumnealui, ci şi Alzheimerul”, a spus un apropiat al lui Durbacă. Senatorul gălăţean a revenit acum din concediu şi, potrivit vecinilor, doarme de două săptămâni încontinuu. „O fi avut un concediu obositor”, a comentat şi un vecin.

 

Somn Major

Preşedintele CJ, Costel Fotea, nu a fost în concediu

„Am prea multe de reparat după Bacalbaşa”

Singurul politician gălăţean care nu a putut să plece anul ăsta în concediu este noul preşedinte al CJ Galaţi, Costel Fotea. „Aveam unde, aveam bani, aveam cu cine. Dar nu am putut pleca pentru că trebuie să deblochez instituţia după mandatul lui Bacalbaşa”, a declarat Fotea.

 

Fostel Cotea

Nicuşor Ciumacenco a fost două luni în concediu

„Am fost foarte obosit după campania electorală”

Cel mai lung concediu de anul acesta l-a avut fostu candidat la Primărie Nicuşor Ciumacenco. „La cât stres am acumulat în ultimele două campanii electorale, două luni nu mi se pare suficient să stau în concediu”, a comentat Ciumacenco.

 

Nicuşor Stresenco

Pamflet în versuri

Activitate în troleibuzul 104 (tentativă de calmare) de Submarin Cosorescu

O ţaţă mala/divă, cu ochelari „pă freză”,

răcneşte într-o sculă, modern, cu isterie...

o doare-n devla goală că sfarmă împrejurul,

că lumea o „descântă” frumos, ca pe-o zurlie!

 

Şi dă-i şi urlă...urlă ca fiara în capcană...

şi mi se face milă, mă vâră în ispită:

sunteţi defectă, lady? aveţi gândaci la rânză?

aveţi cerebeloză? sunteţi cumva zărghită?

 

vă doare în ruptura colanţilor? vă strânge

puloverul?...(pe care citesc măscări engleze)...

aveţi şurubelită la nas? vreţi vrun mecanic

să vină cu salvarea, urgent, să vă regleze?

 

vreţi ceai de pandalie? pilulă de calmare?

vreţi frecţii? jucărele? tandreţe? hârjoneală?

sunteţi cu capul? lady, eu cred că e mai bine

cu ciocul mic...hai...gata...belea naţională!... 

 

Înverşunată, ţaţa mă sfarmă cu privirea,

cu vorbe contondente, zvârlite ca din praştii:

te bag în puncte-puncte! vezi ce manierată-s

că nu jignesc în faţă? dispari în crucea mă-tii!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

     

     

       

 

 

 

Citit 3737 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 August 2016 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.