PAMFLET | Politicienii gălăţeni, cu capul în nori!

PAMFLET | Politicienii gălăţeni, cu capul în nori!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Florin Pâslaru a demonstrat că îi pasă de alegătorii care l-au trimis în Parlament: deputatul PSD a mai rezolvat o problemă stringentă pentru ţară

În acelaşi timp, Ionuţ Pucheanu vine şi el cu nişte „avioane”

Chiar că îi pasă de noi! Florin Pâslaru vrea să rezolve şi aerisirea de la toaletele Parlamentului

După ce a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaţilor pentru a rezolva stringenta problemă a aerului condiţionat de la Parlament, Florin Pâslaru a arătat din nou că e preocupat de soarta poporului român. El a avut un discurs tăios pe tema aerisirii de la toaletele din Parlament şi pe marginea faptului că hârtia igienică de la WC nu este suficient de pufoasă. „J'accuse! Acuz conducerea Parlamentului că geamurile de la budă sunt prea mici! J'accuse! Habar nu aveţi cum e să intri la budă după Eugen Durbacă! Eventual lunea, după ce se întoarce Durbacă din weekend, când cred că mănâncă numai grătar! J'accuse! La budă nu e nici măcar un deodorant, ceva! J'accuse! Ca să nu mai zic că hârtia igienică parcă e făcută în bătaie de joc! J'accuse! Vreau normalitate! J'accuse! Vreau condiţii decente pentru cei care muncesc în ţara asta!”, a urlat Florin Pâslaru de la tribuna Camerei Deputaţilor, în ropotele de aplauze ale colegilor. Potrivit martorilor, imediat după discurs, Florin Pâslaru a plecat val vârtej spre toalete. Întrebat ulterior de ce a fugit atât de repede, deputatul PSD de Galaţi a spus cinstit: „L-am văzut întâmplător prin sală pe Eugen Durbacă. Nu ştiu ce căuta acolo. Oricum, am profitat de moment, ştiam că nu e la budă”, a spus Pâslaru.

De bun-simţ! Pucheanu nu va tăia nicio panglică la obiectivele blocate de PSD în mandatul lui Stan

Primarul Ionuţ Pucheanu dă din nou dovadă de modestie şi decenţă. Pentru că PSD-ul a blocat în Consiliul Local zeci de proiecte în finalul mandatului fostului primar, Pucheanu a decis să nu meargă la inaugurările respectivelor obiective, programate în perioada imediat următoare. „E o chestiune de bun-simţ, ceva care ţine de decenţă, civilizaţie. Uite, de exemplu, asfaltările care se termină în aceste zile prin  Micro 20. Noi, cei de la PSD ne-am chinuit luni bune să blocăm proiectul, ca nu cumva Marius Stan să apuce să facă ceva vizibil în Galaţi. Ne-a ieşit, abia acum vor fi gata lucrările, iar oamenii vor şti că Pucheanu a făcut treabă chiar din primele zile de mandat. Aşa că e o chestiune de bun-simţ din partea noastră să nu participăm la inaugurare. Vom reinstaura dictatura decenţei la Galaţi”, a spus Ionuţ Pucheanu. Întrebat dacă îl va invita în schimb pe Marius Stan să participe la inaugurare, Pucheanu a fost foarte tranşant. „Nu, nu îl vom chema. Nici el nu i-a chemat pe Dumitru Nicolae şi Nicuşor Ciumacenco la inaugurarea Parcului Viva!”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu. 

La câte „avioane” se promit la Galaţi, era normal ca Pucheanu să vrea Aeroport!

După podul lui Durbacă şi tuneul lui Stan, primarul Ionuţ Pucheanu a venit şi el cu un „avion”. Noul edil al Galaţiului vrea să îşi lege mandatul de construcţia unui aeroport. Potrivit presei gălăţene, Pucheanu a efectuat deja o vizită de lucru la Bruxelles, unde a primit sprijin pentru promisiunea mandatului său. „Mi s-a spus că vom fi sprijiniţi. Toată lumea ştie că la Galaţi sunt multe avioane, că oamenii politici de aici sunt cu capul în nori, că cei mai mulţi consilieri locali sunt total aerieni. Deci era normal să primim sprijin în această direcţie”, a spus Ionuţ Pucheanu la întoarcerea de la Bruxelles. În anumite cercuri din Galaţi deja se vorbeşte despre faptul că promisiunea cu aeroportul îi va fi fatală omului politic Ionuţ Pucheanu. „Aeroportul va fi cu siguranţă motivul pentru care va zbura de la Primărie după numai un mandat”, a spus un versat om politic din Galaţi. Totuşi, Ionuţ Pucheanu este decis să îşi pună ideea în practică. El consideră că aeroportul ar rezolva multe dintre problemele oraşului. „Păi cu unda verde a lui Stan, prin Galaţi doar cu avionul se poate circula!”, a completat Ionuţ Pucheanu.

Fatalitate! Un cudălbean a aruncat cu toporul într-un vecin, dar a nimerit un prun

Banalele activităţi cotidiene pot duce la adevărate tragedii! O demonstrează un eveniment petrecut la începutul acestei săptămâni în Cudalbi. Un localnic care a avut o dispută mai aprinsă cu unul dintre vecinii săi a ajuns să îşi taie propriul prun din greşeală. Potrivit poliţiei din Cudalbi, Gelu N., de 28 de ani, a avut o ceartă cu vecinul său Mihai L., de 39 de ani. Conflictul a escaladat până la faza pe topoare. Potrivit oamenilor legii, ambii participanţi la ceartă au pus mâna pe topoare şi s-au luat la bătaie dreaptă. Banalul conflict dintre cei doi a luat apoi o întorsătură tragică: Gelu N. a aruncat cu toporul după vecinul său, însă acesta s-a ferit, iar toporul a ricoşat din braţul lui Mihai L. direct într-un prun aflat în imediata lor apropiere. „Din păcate, prunul nu a supravieţuit, bietul pom fructifer căzând secerat într-o fracţiune de secundă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei din Cudalbi. Potrivit martorilor, cei doi participanţi la conflict au realizat pe loc adevărata dimensiune a tragediei. „Până atunci voiau să se omoare, însă când au văzut ce au făcut s-au împăcat imediat şi s-au pus amândoi pe bocit. Au plâns toată noaptea la căpătâiul prunului, iar lor li s-au alăturat şi alte zeci de localnici”, a povestit un martor al întâmplării. Prunul a fost înmormântat joi, cu onoruri militare. La ceremonie a participat întreaga suflare din comună. „A murit cu zile. Era tânăr, mai avea multe recolte de rachiu de produs. dumnezeu să-l ierte!”, a spus un participant la funeralii.

 

Emil Dezolant

În sfârşit, o decizie corectă a Justiţiei

Şoferul ucigaş de la Folteşti va fi bătut cu pietre

Justiţia e pe calea cea bună! O demonstrează cea mai recentă decizie a Judecătoriei Târgu Bujor în dosarul şoferului din Folteşti care a accidentat mortal doi copii. După ce a fost capturat în Italia, ucigaşul va fi adus în ţară, însă nu va fi dus direct în arestul Poliţiei. Judecătorii au decis ca Ivanciu Corcioveiu să fie plimbat cu o căruţă de la nordul până la sudul judeţului, în vreme ce gălăţenii de bun-simţ sunt invitaţi să vină pe traseu şi să îl bată cu pietre. „Vom anunţa în următoarele zile care va fi traseul, «drumul judecăţii», cum îi spunem noi. Probabil că vom intra dinspre Târgu Bujor, vom trece şi prin Folteşti, însă apoi vom face un mic ocol. O să îl ducem şi pe la Tecuci, apoi ne vom întoarce spre Galaţi ca să nu ratăm şirul lung de sate de pe linia Tecuciului. În Galaţi se va trece pe strada Brăilei”, se arată într-un comunicat al Judecătoriei Târgu Bujor. Doritorii se pot prezenta la marginea drumului cu pietre diverse. Potrivit organizatorilor, sunt acceptate următoarele roci: andezit, bauxită, bazalt, granit, gresie, marmură. Dacă nu găsiţi aşa ceva, se acceptă orice piatră, cu condiţia să nu aibă un diametru mai mare de 10 centimetri.

 

Lovitură de Pedeapsă

Consiliul Local îşi va schimba sala de şedinţe:

„Amenajăm un cort în parcare la Mall”

Decizie firească în ce priveşte locul de desfăşurare a şedinţelor de Consiliu Local Galaţi. În locul sălii de la Prefectura Galaţi, de acum încolo şedinţele se vor ţine în parcarea unui centru comercial din oraş, într-un cort special amenajat. „Nu vrem să mai existe niciun fel de dubiu în ce priveşte ceea ce facem noi aici. Era normal să luăm această decizie pentru că ceea ce fac ei nu se potriveşte deloc cu solemnitatea sălii în care ţineam şedinţele pînă acum. Am căutat ceva care să se potrivească mai bine cu ceea ce se întâmplă la aceste şedinţe. Cortul va fi montat în câteva zile, iar consilierii locali vor locui chiar alături, în câteva rolote special achiziţionate pentru ei”, a explicat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. Consilierii locali s-au arătat încântaţi de schimbare. „E foarte bine! Lumea poate să vină, să cumpere bilet şi să ne vadă în timpul reprezentaţiilor noastre. Va fi transparenţă totală şi, în plus, mai scoatem şi un ban cinstit”, a declarat un consilier local care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

 

Acrobeţii în Cort  

Lucrări ample de infrastructură în judeţ: „Să lărgim şanţurile până se face tulburelul!”

Şeful Consiliului Judeţului Galaţi, Costel Fotea, a demarat un amplu proiect de infrastructură pentru Galaţi. Deşi timpul este foarte scurt, noul preşedinte al CJ vrea ca în cel mult două luni să lărgească şanţurile de pe marginea drumurilor judeţene, astfel încât acestea să acopere nevoile din perioada post-tulburel. „Lucrările de până acum s-au făcut în bătaie de joc. În multe dintre şanţuri nu încape un om, aşa că va trebui să le lărgim. Mâine-poimâine apare tulburelul şi şanţurile vor deveni neîncăpătoare. Este necesar să luăm măsuri până nu va fi prea târziu. Trebuie să avem grijă de cetăţeni, să aibă parte de condiţii decente oriunde s-ar afla”, a explicat Costel Fotea. Potrivit experţilor, un şanţ decent trebuie să aibă cel puţin jumătate de metru lăţime, iar curgerea să fie la cel puţin 15 grade, astfel încât eventualele lichide să nu staţioneze sub locatarii şanţurilor.

 

Şanţul Amintirilor

Războiul din PNL a depăşit orice limite

Lupii tineri i-au pus dulceaţă în pantofi lui Dobre

Războiul din PNL Galaţi a ajuns în punctul maxim săptămâna aceasta. Pentru că nu mai suportă atitudinea dictatorială a lui Victor Paul Dobre, tinerii din PNL au pus la cale un plan mişelesc. Ei s-au strecurat în holul de la intrarea în biroul lui Dobre şi i-au turnat dulceaţă în pantofi în timp ce şeful PNL moţăia pe o canapea. „Nu se mai putea aşa! Trebuia să luăm măsuri, chiar dacă ceea ce am făcut noi poate fi considerată o atitudine lipsită de decenţă”, a spus un lup tânăr din PNL. De cealaltă parte, Victor Paul Dobre intenţionează să le scadă nota la purtare celor care au participat la puci.

 

PantOful liberalilor

Eveniment fără precendet la Galaţi

Niciun politician nu a migrat în ultimele şapte zile

Săptămâna care se încheie va rămâne în istoria politică a Galaţiului. Niciun politician nu a migrat de la un partid la altul în ultimele şapte zile. „Vom căuta în arhive să vedem dacă nu cumva e o premieră”, a declarat Virgil Mură, analist politic.

Migraţia de Toamnă

Festivalul Literar „Poezia la Galaţi”, anulat: „Nu am avut suficienţi bani pentru băutură”

Festivalul Literar „Poezia la Galaţi” nu se va mai ţine anul acesta din lipsă de bani pentru achiziţia băuturii. „Nu putem ţine festivalul pe uscat. Poezia e prea săracă dacă nu avem muză. Măcar o Grasă de Cotnari să ne inspire”, a spus Valeriu V., poet.

 

In Vino Verbas

Autodenunţ şi cârâială în autobuzul 9 (cod tuciuriu de nesimţire)

Sunt cioroi...şi stau pe bancă...n-am bilet, cârâi, fac fiţe,

am tupeu şi tatuaje, sunt un şmecher plin de greaţă,

îmi put şlapii...nu mă doare nici în cot de călătorii

care nu-mi pricep maneaua despre dragoste şi viaţă!

 

Sunt cioroi pur-sânge...nimeni nu e mai mişto ca mine:

nu muncesc, am bani cu carul, sudui şi halesc manele...

şi îmi bag...şi-mi scot...sunt mare campion la nesimţire...

am cioroaică nestemată...beau coniac de zece stele!

 

Uite, asta e cioroaica...care zbiară lângă mine...

are aparat de firmă, nu c-al tău, de trei parale...

ce te tot bungheşti atâta? crezi, cumva, că am vro frică

de-alde voi? uşcheala! mucles! gata! şterge-o mai la vale!

 

Şi am drepturi, numai drepturi...n-am nici o îndatorire...

zic ce vreau, că doar de asta am cerşit Democraţie:

stau la umbră...alba-neagra...uite, asta mi-i damblaua...

mai ciordesc din munca voastră, scuip şi fac paranghelie!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

 

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

       

    

       

     

Citit 3547 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 01:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.