UPDATE | 19 brazi confecţionaţi în cadrul "BRAD Engineering" vor putea fi LICITAȚI

UPDATE | 19 brazi confecţionaţi în cadrul "BRAD Engineering" vor putea fi LICITAȚI
Evaluaţi acest articol
(70 voturi)

UPDATE: 19 brazi confecţionaţi în cadrul "BRAD Engineering", din diverse materiale reciclabile, de studenţii de la "Dunărea de Jos", vor fi amplasaţi în holul Facultăţii de Inginerie, luni, 5 decembrie. Cele mai spectaculoase creaţii vor putea fi licitate şi vor ajunge la diverse instituţii din oraş. "BRAD Engineering" se află la a doua ediţie.


Concursul cu premii "Brad-Engineering", organizat de Facultatea de Inginerie şi Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi (AAFMG), a ajuns la a doua ediţie. Studenţii care vor să îşi pună creativitatea şi cunoştinţele de inginerie la bătaie, în încercarea de a face, de Crăciun, cel mai interesant brad neconvenţional, trebuie să ştie care sunt cerinţele competiţiei din acest an. La concurs se pot înscrie echipe formate din patru studenţi şi un cadru didactic consultant. Fiecare echipă va crea unui brad din materiale reciclabile, cu o înălţime de maximum doi metri (inclusiv suportul) şi care nu va avea printre decoraţiuni lumânări, artificii sau alte obiecte inflamabile. Materialele din care vor fi confecţionaţi brazii trebuie să fie rezistente şi bine asamblate, astfel încât construcţia să nu se deterioreze şi să permită un transport uşor şi sigur. Pentru un aspect mai spectaculos al bradului, realizatorii pot să prevadă şi un sistem de iluminare. Concursul este deschis tuturor studenţilor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, însă în competiţie vor intra maximum 30 de echipe. Sunt aşteptaţi să se înscrie şi elevi de liceu.

Calendarul concursului

Înscrierea participanților a început deja şi se va încheia imediat ce va fi atins numărul maximum de echipe. Pe 28 noiembrie, în intervalul 10,00 - 20,00, creaţiile echipelor participante vor fi aduse la Facultatea de Inginerie, în holul corpului D, la parter, pentru a se amenaja expoziţia. Lansarea oficială a concursului va avea loc pe 29 noiembrie, la ora 12,00, iar jurizarea se va desfăşura pe 5 decembrie.

Premii şi recompense 

“Concursul celebrează Crăciunul şi contribuie la promovarea capacităţii creative, a ingeniozităţii, inventivităţii şi a abilităţii de lucru a studenţilor. Brazii creaţi vor fi donaţi către grădiniţe, şcoli, licee, cămine de bătrâni. Cei care doresc pot să achiziţioneze brazii direct de la echipele de studenţi”, a declarat  prof. univ. dr. Cătălin Fetecău, preşedintele juriului. Ceilalţi membri care vor juriza creaţiile studenţilor sunt: Georgiana Doraşcu - liderul Ligii Studenţilor UDJ Galaţi, Mioara Enache - inspector şcolar general ISJ, Dan Basarab Nanu - directorul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, Cosmin Ilie - directorul Muzeului Istoriei Culturii şi Spiritualităţii Creştine Galaţi, Ilie Zanfir - directorul Bibliotecii V. A. Urechia Galaţi, David Sava - preşedintele Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Echipele declarate câştigătoare (locul I, II şi III) vor fi recompensate de AAFMG cu premii în valoare de 400 lei, 300 lei, respectiv, 200 lei. Vor fi acordate şi trei premii speciale, pentru creaţiile inedite. Pot fi acordate premii şi de către alţi sponsori. Festivitatea va avea loc pe 6 decembrie, ora 14,00, cu participarea autorilor, susţinătorilor, invitaţilor şi reprezentanţilor mass-media.

La prima ediţie a "Brad Engineering", studenţii s-au întrecut pe ei: au confecţionat brazi din materiale reciclabile, instalaţii, componente electronice, cărţi sau pet-uri. Au fost premiate cele mai ingenioase şi estetice compoziţii, dar au fost apreciate şi cea mai bună soluţie inginerească folosită pentru construcţia unui brad sau bradul cu cel mai mare coeficient de inteligenţă aplicat în confecţionarea sa. (15 noiembrie 2016)

Citit 4130 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2016 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.