PAMFLET | Ei sunt prinţesele politicii
Foto: În imagine, Florin Popa, Florin Pâslaru şi Viorel Ştefan

PAMFLET | Ei sunt prinţesele politicii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Astăzi ne ocupăm îndeaproape de sărbătoriţii de Florii. Florin Popa, Florin Pâslaru şi Viorel Ştefan, floricelele Galaţiului politic, îşi serbează duminică ziua numelui. Prilej numai bun pentru noi să ne amintim cu cine avem de a face.

Florin Popa, nemulţumit: „Ca city-manager eram mult mai înjurat”

Fostul city-manager al Galaţiului, actualmente deputat, este nemulţumit de schimbarea din viaţa lui. Pesedistul consideră că „avansarea” i-a perturbat dramatic existenţa şi că îi era mult mai bine înainte. „Altfel era la Primărie. Eram în prima linie din punctul de vedere al vizibilităţii, oamenii mă puteau înjura direct pe stradă, nu ca acum, pe reţele de socializare. Una e când îl vezi pe om cum se răsteşte la tine, alta e să îi citeşti opiniile”, s-a destăinuit Florin Popa unor apropiaţi. Potrivi unor surse, Florin Popa ar fi dispus să renunţe la deputăţie, numai să se întoarcă la Galaţi, să mai aibă contact cu oamenii. „M-aş întoarce şi mâine; e cam trist la Bucureşti. Singurul aspect pozitiv este că pot să îmi fac şmenurile în linişte, fără să mai fiu deranjat de tot felul de iscoditori. Dar tot mi-e dor să mai dau un tun în văzul tuturor, cum făceam odată”, a mai spus Florin Popa.

Florin Pâslaru e şi el nostalgic: „Ce paranghelii făceam de Florii”

Chiar dacă nu a ieşit încă din scena politică de tot, având în continuare un rol determinant în culisele PSD, Florin Pâslaru e nostalgic. „Băi, Dane, ia zi şi tu... nu era mai bine pe vremuri când nu aveam nicio emoţie la alegeri, iar în timul mandatului făceam ce ne tăia capul? Mai ţii minte ce Sărbători ale Scrumbiei băgam şi nu ne întreba nimeni ce bani am luat de la Primărie şi cât am plătit la furnizori? Ce mai... se distra şi lumea, iar noi dădeam tunuri după tunuri. Toată lumea era mulţumită”, i-a spus Florin Pâslaru lui Dan Nica la un şpriţ.

Florin Pâslaru este convins că încă mai poate întoarce vremurile de altădată. „De asta nici nu am renunţat la această sărbătoare a scrumbiei. Nu se ştie niciodată când dispare DNA, iar noi ne putem întoarce la ceea ce făceam mai bine. Sincer, asta mă ţine pe mine în viaţă şi de aia accept să stau un pic pe tuşă acum. Că am convingerea că treburile se vor îndrepta, că trecutul mai poate fi readus la viaţă”, susţine Florin Pâslaru.

Viorel Ştefan, singurul fericit

Singura floricică înflorită în perioada asta este deputatul-ministru Viorel Ştefan. El îşi trăieşte apogeul politic de la începutul acestui an, de când a fost trimis să administreze banii ţării. „Atâta bănet la un loc nu am văzut niciodată. Degeaba spune lumea că suntem săraci. Nu-i adevărat. Să vezi câţi bani avem în conturi, te doare capul. Şi noi furăm câte 10.000 - 100.000 de euro? Subţire!!! Păi, frate, o să îi invit pe toţi la mine la birou să le arăt maldărul de lovele, ca să nu mai aibă impresia că dacă dau un tun de sute de mii de euro au făcut păcat. Nuuu!!! Păcat e să laşi banii ăia fără stăpân. Păcat e să ai de unde fura şi să nu o faci. Dacă ar şti pesediştii câţi bani avem, nu ar mai avea nicio reţinere”, s-a destăinuit Viorel Ştefan.

Floricele pe Tâmpii

Pamflet în versuri

Idiotul din trafic

Eu sunt idiotul din trafic:/ strig, scuip, claxonez, zvârl chiştoace,

parchez unde vreau, zic vulgare,/ fac ture încolo şi-ncoace...!

Şi hurui motorul întruna.../ şi dau din manele... nu-mi pasă

că tulbur şi pruncul din pântec,/ şi visul, şi luxul din rază!

Mă doare-n cu... (ştiţi tocmai unde)/ de cei care-şi fac indignare,

de cei care nu mai suportă/ tâmpenia mea de tigoare,

de cei care-mi văd nesimţirea/ întreagă, pe spate, pe faţă,

la prânz, dimineaţa şi seara.../ n-am milă de nimeni, mi-i greaţă

de tot ce-nsemnează purtare/ atentă-n cutumă şi-n lege:

eu sunt idiotul din trafic,/ suntem foarte mulţi... se-nţelege

cam cât ţine-ntinderea noastră/ de neamuri scrântite şi proaste

şi fără de leac într-o ţară/ cu junghiul şi sula în coaste!...

De vreţi să-ntronaţi liniştire-n/ cest spaţiu sluţit demografic,

porniţi chiar acum îndreptarea:/ zvâr-liţi ne-sim-ţi-tul din tra-fic!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

De ce îşi închid cei trei Facebook-ul

Cei trei sărbătoriţi îşi închid astăzi contul de Facebook, pentru câteva zile. Motivul este simplu: nu îşi doresc să primească cele mai calde urări de bine din partea gălăţenilor. „E normal. Dacă vrei să te simţi bine, nu poţi să citeşti ce îţi doresc oamenii. Cel mai tare se tem de urarea «La mulţi ani», pentru că niciunul nu se gândeşte la o viaţă lungă, ci la ceea ce ar putea să le facă DNA. Pentru ei, «La mulţi ani» are un cu totul alt înţeles”, a explicat Marcel Turbo, specialist în aniversări.

Florin din Plin

Ce cadouri merită fiecare

Hartă. În primul rând, Viorel Ştefan ar trebui să primească drept cadou o hartă a Galaţiului. De fapt, o hartă a României, pe care să fie evidenţiat Galaţiul. În plus, pe hartă ar trebui desenat drumul de la Bucureşti până la Galaţi, ca să îşi amintească pe unde trebuie să o ia cu maşina ca să ajungă la cetăţenii care l-au trimis la Bucureşti să îi reprezinte. Un cadou suplimentar nimerit ar mai fi o poză înrămată cu Galaţiul, pe care să o pună în birou, ca să îi amintească cum arată oraşul nostru.

Florin Popa ar trebui să primească drept cadou funcţia de city-manager. „S-ar bucura mai ceva ca un copil. Ar fi o reparaţie morală pentru ceea ce i-a făcut PSD-ul, care l-a retrogradat prin avansare”, a explicat analistul politic Costel Colina.

În ceea ce-l priveşte pe Pâslaru, dacă ar fi să îi oferim ceea ce îi place cel mai mult, nici nu ar trebui să ne chinuim prea tare să ne gândim la cadou. Ar trebui doar să îi punem banii în plic. „Câte 100 de lei de la fiecare cetăţean al Galaţiului cred că l-ar mulţumi pe Florin Pâslaru. Cel puţin până la următoarea aniversare”, a mai precizat Costel Colina.

Dar din Har

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 3252 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2017 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.