Pleșu și Fuego, în aceeași zi

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Trăim din plin o nouă aniversare a domnului Fuego. Astăzi, nu vă mai uitați la calendar, e informație certă. A întinerit și ăsta, n-ai fi zis, împlinește fix 43 de ani.

* De fapt, paradoxul zilei se instalează în momentul în care deschidem orizontul cultural, pe final de lună august. Cine ar fi crezut că Andrei Pleșu e născut în aceeași zi cu Fuego? Or invers.

* O familie de urși a fost fotografiată în apropierea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc. Ursoaica își întreba soțul cât mai e șpaga, în vreme ce ăla blănos mormăia vrute și nevrute. Firește, dacă o implici în chestiune pe doamna ministru al Sănătății, vei constata că ține cu ursul.

* ONU avertizează că nu dispune de resursele necesare pentru a lupta cu Ebola. La rândul său, maladia se declară descurajată: nici bine nu și-a scos colții că ne-am și panicat. Bine că am învins pesta porcină africană, ar spune medicul veterinar din județ care avea curtea plină de material sacrificabil.

* O tânără de 21 de ani a fost amendată cu 200 de lei și dusă la spital după ce a fost prinsă făcând plajă, complet dezbrăcată, pe peluza Direcției de Finanțe Giurgiu. O meritați, mă! Să vedeți și voi cum e să te trezești, nitam-nisam, cu conturile blocate pentru o datorie de 13 lei.

* În România, veselia este gratuită. Consecințele, în mod firesc, sunt trecute pe nota de plată. Trebuie doar să respiri pe aceste plaiuri și să nu dai prea mult vina pe Soroș.

* Conform statisticilor, 36 la sută dintre familiile din România nu au bani să-și plătească întreținerea și doar 17 la sută își permit să plece în concediu. Hm, eu înțeleg că doar 17 la sută dintre cele 36 de procente își permit să plece în concediu. Altfel, n-ar fi o statistică românească despre români. Apoi, cred că românii, în principiu, ar putea să plece în vacanță – problema e că n-ar mai avea bani ca să revină la domiciliu.

* Un consilier al ministrului Sănătății, habar n-am cum îl cheamă, susține că România este a doua țară din Europa la consumul de antibiotice. Hapciu, monșer!

Citit 909 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2019 19:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.