Glicoproteidă cu muștar

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Nu știu dacă am mai scris-o, mea culpa pentru eventuala repetiție: cum ar fi funcționat statul cu madam Carmen Dan pe post de ministru de Interne? Ar fi fost prima femeie în republică, al doilea om în organigrama militară a României. Vaccinul s-ar fi găsit la domiciliul distinsei, în sufragerie. În priză, pentru cei care nu mai țin minte.

* Românii nu se tem de virusuri, nici de bacterii. Lor le este frică de altceva: vine foamea peste tine și sacul de cartofi a ajuns la jumătate? Cumpără și vinete, mută-te în cămară!

* Că tot se neliniștesc nu-știu-care organizații mondiale, acestea solicitându-le platformelor online să-și mai slăbească semnalul... Să nu pice Internetul, ar fi o mare problemă pentru omenire! Nu și la noi – țeava e bună, stăm bine în topul mondial, dar ne și preocupă altele. Ai noștri au fost la picnic în plină pandemie. Care mai dorește o glicoproteidă cu muștar, neamule? 

* Dorești să ieși din casă după ora 22? Ai nevoie de adeverință de la soție: Domnule polițist, l-am trimis să plimbe gunoiul și să ducă pechinezul. Bine, invers, dar măcar mi-l mai iau de pe cap.

* Asta cu pechinezul este sensibilă, totuși, pe timp de criză stârnită în inima Asiei...

* Potrivit unei ordonanțe militare, se închid mall-urile și cabinetele stomatologice. Vor găsi mulți dintre compatrioți scuza că acum și-ar fi tratat o carie, două. Trei, toate. Până la urmă, Dumnezeu le este martor că nu se mai poate.

* Mall-ul ca mall-ul, dar ce ne facem cu faleza Dunării? Am văzut fotografii făcute vineri, când era cald și bine – plină, nepermis de mulți oameni la plimbare. Sau poate că și coronavirusul are orgoliul său: faleza noastră e departe de standarde.

* Potrivit ultimelor decizii, slujbele religioase se vor ține fără credincioși, dar pot fi transmise online, iar la ceremoniile religioase de botez, cununie și înmormântare (bănuiesc că e luat în calcul și răposatul) pot participa cel mult opt persoane. Măcar în asemenea momente de criză, zicala „nu te duci, nu-ți vine” își arată limitele.

N.R. Acest text este un pamflet şi trebuie considerat ca atare.

Citit 1133 ori Ultima modificare Duminică, 22 Martie 2020 17:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.