Ceasurile Festina Lente

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Raluca Turcan a devenit eroul ultimelor zile și nu e ușor de obținut acest statut. Să nu uităm că Jocurile Olimpice sunt în plină desfășurare, că avem de-ai noștri pe la Tokyo și, prin urmare, mai trecem cu vederea ce se întâmplă pe Dâmbovița. Cu alte cuvinte, bravo, Raluca! Te-ai putea considera o laureată a zilei de luni.

* Șefa de la Ministerul Muncii a postat pe Facebook o compunere despre baronul von Brukenthal, dispărut dintre cei vii acum aproximativ 200 de ani. În finalul lucrării, domnița Ralu i-a urat la mulți ani. Putea să adauge că n-ar fi rău ca și Dumnezeu să-l aniverseze.

* Dacă stăm și tragem nițel aer în piept, ne dăm seama că Turcan a vrut să zică Reghecampf, nu Brukenthal! Adică a încurcat baronul cu balonul. Rotund, cum altfel? Ați sărit degeaba pe fată.

* După accidentele rutiere din weekend, s-a trezit și ministrul de Interne, Lucian Bode, să declare o năstrușnicie: ”Este o vorbă românească, grăbiți-vă încet!” Firește, la Festina Lente îi fugise mintea sau dramul de cultură generală. A uitat să mai pomenească un proverb mioritic: ”Fiat lux! E la mâna a doua, dar arată bine. Negru metalizat, l-a folosit proprietara, o bătrânică de treabă, numai pe autostradă.”

* Altfel, cum mama naibii să ne vorbească despre cumpătare rutieră un cetățean al cărui dosar deschis din motive de grabă nejustificată pe șosea s-a pierdut în maldărul de documente importante, dar puțin clasate? Șoferul său a făcut accident, cu el pe bancheta din spate, dormitând, după cum ni s-a inoculat. Precizare: domnule ministru, Festina Lente e o cunoscută marcă de ceasuri care pot indica și viteza din bord.

* Ana Maria Popescu a revenit ieri în țară, cu medalia de argint de la Olimpiada niponă. I-a dat peste nas ministrului Novak, care aiurise, apoi a mârâit la presă, gest atipic din partea unei mari campioane. Indiferent de situație, e bine să nu te războiești cu mass-media care, neavând oricum alt obiectiv, chiar ți-au lăudat parcursul de la întrecerea din Țara Soarelui Răsare. Fără să fii capricios, nu prea reușești să urci pe un podium de premiere – e o lege nescrisă. Prin urmare, fie primit discursul spicy al Anei Maria! 

Citit 1088 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.