Cinismul la români

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Atenție la lipsa de atenție! Ludovic Orban, după ce Guvernul le-a luat persoanelor testate dreptul de a intra la evenimente, e vorba de localitățile cu o anumită incidență: "Mi se pare o prostie." Dacă Șică Mandolină ar fi rămas la butoane (nu, nu mai e), ar fi cerut, pe modelul Florin Iordache, următoarea întrebare. Bine că nu l-a chestionat nimeni pe marginea deschiderii sezonului la schi!

* Hm, nu știu ce să zic, dar echipa de comunicare a lui Cîțu ratează cu poarta goală. Premierul neinstruit pe acest palier a avut treabă cu oamenii care au ieșit în stradă sâmbătă seară: "Protestul de sâmbătă a fost unul cinic." La o zi după ce încă un spital a sărit în aer, folosești acest termen? După ce ai rămas fără colegii de guvernare și speri până în ultimul ceas să se întâmple o nebunie la votarea moțiunii de cenzură, ții lecții despre cinism? L-aș fi evitat și cu pistolul la tâmplă, însă e bine de știut că eu sunt mai fricos.

* Altfel, într-o democrație, niciun protest nu e cinic și nici ilegal, așa cum clama Raed Arafat, care, poate involuntar, face trimitere la cutumele unor orânduiri diferite. E vorba de același Arafat care a prins în funcție toate nenorocirile, de la accidentul aviatic al lui Adrian Iovan încoace. În Occidentul după care tânjim, responsabilul dintr-o asemenea funcție ar fi demisionat. Dar de ce să fim previzibili, nu-i așa?

* Cinică, dacă tot ne împiedicăm de acest concept, mi se pare loteria națională încropită pentru a convinge românii să se vaccineze. E varianta instituționalizată a micilor oferiți în piață, cu muștar. Nț, specialiștii tăi, dragă Guvernule, trebuie să ofere acel mesaj (nu știu cum sună, dar tu ai obligația de a săpa după el) care n-a fost livrat niciodată în politica post-decembristă. E vorba de mesajul care te poate apropia de contribuabil, promisiunile penibile aruncate o dată la patru ani au mărit distanța dintre tabere. De ce să apelăm la mită, de ce e nevoie să-i "mânjim" cu o "atenție" pe vaccinați, de ce jucăm românește? Normalitatea, căci asta vinzi, nu trebuie premiată. Veți spune că și în alte țări sunt utilizate bilele (copiem de afară doar ce ne convine) - e irelevant, dar măcar Hong Kong, Rusia și SUA și le permit! Bine, sunt și invidios pe colegul Dan Cătălin Predescu, dar orișicât.

Citit 639 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 23:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.