Odă în termometru antic pentru Marcel

Odă în termometru antic pentru Marcel
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nu știu ce-ați făcut voi, ieri, însă eu unul am fost ocupat până peste cap cu chestii urgente compătimitoare, care n-au suportat amânare. Practic, l-am compătimit pe un sucevean, în condiții de toamnă. M-a sensibilizat și umanizat foarte mult presa: "Un sucevean care avea în casă două termometre cu mercur a încercat să se debaraseze de ele, legal, însă fără succes".

Nicio instituție n-a fost în stare să-l scape pe om de cele două termometre. Asemenea celebrei Agenții Naționale de Meteorologie, l-au tratat pe sucevean cu mercurul. O a doua concluzie ar fi că termometrul cu mercur este echivalentul românesc al bumerangului australian: nu poți scăpa de el, nici măcar când vrei să-l arunci ca pe o măsea stricată sau ca pe o ceapă degerată. Sfatul sincer și dezinteresat al rubricii noastre pentru bietul sucevean este să fie geană vigilentă la rubricile meteo de la tv! Nu rare sunt ocaziile în care chiar prezentatorii prognozei oferă soluții nebănuite. Ei sunt cei care, de regulă, ne asigură că "la această oră, sunt 19 grade Celsius în termometru". Ceea ce înseamnă că singura șansă pentru sucevean este să transforme termometrele în spațiu de locuit.

* Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a explicat de ce Guvernul vrea să elimine plățile cash.

După ce-a descris cu lux de amănunte cum reușește marmota să învelească ciocolata neagră în staniol și cât de respectată este ea, marmota, în habitatul său natural pentru această abilitate, Marcel Boloș a spus gluma aia cu eliminarea cash-ului care ar avea menirea să combată evaziunea fiscală. Singura care a râs zgomotos la această glumiță a fost marmota, care, după ce-a terminat de învelit ciocolata, l-a sunat pe Arafat și l-a rugat să-i trimită și ei un Ro-Alert cu o rețetă mișto de pus murăturile.

* Un fost primar dintr-o comună din județul Gorj a dat 100.000 de euro pe toaleta unei școli cu 35 de elevi.

Ca să nu bată la ochi, edificiul a fost declarat muzeu, în cinstea regretatului om de cultură și coprocultură din localitate, Andrei Maro, care, la inaugurarea unei alei, a spus memorabilele cuvinte: "Secolul 21 va fi de 100 de ani sau nu va fi aproape deloc."

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1895 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.