"Țața, ța, căpriță, ța / Te-am adus din Africa!"

"Țața, ța, căpriță, ța / Te-am adus din Africa!"
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

* Ne place sau nu, viața merge înainte. Și n-am spus-o eu, ci experții în platfus din Crevedia. Și dacă tot am comis imprudența de a pomeni numele localității cu trecut exploziv, vă spun și că primarul din Crevedia și-a mărit salariul cu 70%. Îmi pare rău c-am apelat la un sofism de joasă speță, pentru a scoate în evidență că până și în Crevedia inflația și prețurile au sărit în aer.

* După cum v-am mai informat, președintele României se află în vacanță. Eufemistic vorbind, cuplul prezidențial vizitează, cu scop diplomatic, mai multe țări africane, printre care și Kenya. Previzibil, Klaus Iohannis a bătut atâta drum, ca să ne anunțe că România cooperează cu Kenya pentru protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice.

Mă mir că despre soarta lui Irinel Columbeanu n-a suflat o vorbă, de ca și cum bietul om n-ar exista în contextul istoriei căminelor de bătrâni. Noroc că presa de fashion politic a stat cu bunghiul pe doamna Carmen, remarcând că ținuta Primei Însoțitoare de Zbor a țării "i-a scos în evidență silueta demnă de invidiat." Dincolo de importanța sustenabilității siluetei şi reziliența fermoarului plimbat la Nairobi, trebuie să constatăm, cu regret, că doamna Carmen a gafat! A încălcat meandrele protocolului diplomatic şi cutuma vestimentară, potrivit cărora trebuie să poarte pantofi, astfel încât să nu i se vadă degetele la picioare. Însă doamna Iohannis a pășit pe covorul roșu, pardon de metaforă, încălțată cu sandale. Sau, cum spun miștocarii și criticii de artă teatrală din Nairobi, Prima Doamnă a României a sosit în capitala Kenyei cu convingerea că va participa la premiera spectacolului de teatru ieftin și absurd "Sandale Carnavalului".

* În timp ce președintele României și soția sa se aflau în avionul care-i purta spre meleaguri africane, doi astronauți americani de pe Stația Internațională au ieșit în spațiu să repare ceva. Nu se știe cum, au scăpat o geantă cu scule, care, în momentul vorbirii, orbitează în jurul Pământului. La întoarcere, i-a luat șeful la rost:

- Boss, din cauza la năucu' ăsta, că a...

- Ba nu, nu-i adevărat, șefu'! Vă minte! El a pierdut trusa de scule. De fapt, a furat-o, ca s-o prăduiască la niște extratereștri din Alfa Ce Feren Tauri."

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3723 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2023 21:59

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro