Mona întinsă care spune povești de adormit copiii

Mona întinsă care spune povești de adormit copiii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Vrei să-ți afli viitorul? Înainte de asta, ar trebui să știi că nici măcar verbul "a fi" nu mai este ce-a fost. Nu că asta te-ar ajuta cu ceva, da' nu sțiam cum să intru-n vorbă cu tine, fără să-ți insult virtuțile cognitive. Pe vremuri, ca să-ți afli viitorul simplu, apelai cu prefăcută încredere la vrăjitoare. Unul dintre vârfurile de lance era doamna Maria Câmpina. A apărut și-n presa tabloidă. Renumită în acest sens era "Profeta de la pagina 5". Dacă voiai mai mult, sunai la Institutul de Chiromanție și Futurologie, coordonat de celebrissimile Vanessa și Melissa, care trudeau în tandem. Sau, cum spun defetiștii, ghiceau în cârdășie și-n palmă.

Lucrurile s-au schimbat, viața a învățat subtilități noi, și nici știința medicală nu se simte prea bine. Săptămâna asta ar putea rămâne în istorie, grație unei vești izbăvitoare: "Peste 100 de elevi de clasa a XI-a din Cluj-Napoca vor fi incluși într-un proiect-pilot, prin care abilitățile de carieră ale adolescenților vor fi citite în palmă de un aparat care poate determina aptitudinile elevilor, în urma scanării palmelor."

Aparatul a fost inventat de către un domn care se intitulează Dumitru Grigore, cunoscut în lumea academică drept consilier pentru tehnologii avansate al societății pe acțiuni "Tracia Unită", care promovează "Școala Zamolxiană". Cum și-a dat seama domnu' Grigore de virtuțile sale? Imediat ce-a ajuns în Palma de Mallorca, unde plecase în vacanță, după ce-a bătut cuba cu portarul hotelului în care avea să locuiască. Lovit de revelație, Mitică a sunat la Cluj, la cabinetul șoferului viceprimarului din localitate, și a întrebat retoric și ezoteric:

- Grigore sunt. Bună ziua! Viitorul nostru și al copiilor noștri, încotro?

- Bună ziua, Mirela mi-s! 150 de lei, da' banii înainte, dacă-ți dă mâna să trăiești clipe mirifice care nu le poți uita...

- Pe care...!

- Huuuo! La muncă, nu la-ntins mâna, trântore! Mai îți arde și de miștouri, cultule opsedat!

Invidioșii din anturajul futurologului Grigore spun că visul aparatului care citește apucăturile vocaționale în palmă este să joace în filme. Știe deja o replică savantă: "Mona întinsă care nu spune o poveste de adormit copiii din Cluj nu primește un picior în dos de pomană."

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1443 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:15

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 08:35
    95.76.32.***
    Mona se mai cheamă și „Rachiu de Cruce”, dacă bei poți ghici in palma de omorât muște sau palma de bătut covoare.
    1
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.