Căldura care o să dispară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bravo, feisbucarilor, aţi rămas acasă, v-aţi uitat la Manchester unu cu Manchester doi sau la Dansez pentru tine, varianta reluată... Habar n-am cum v-aţi petrecut cea mai recentă duminică din viaţă, însă ştiu că a ieşit o mare bătaie de joc. În timp ce mii de fraieri stăteau la coadă, ca pe timpul împuşcatului, ca să voteze (la Paris şi la Londra, bă, nu la Văscăuţi!), voi aţi preferat să rămâneţi în papucei de casă. V-a fost bine, aţi avut căldură la calorifer? Bun, n-o să mai aveţi, naiba o să ne cuprindă pe toţi. Pe rând, nu se va grăbi...

* Am avut impresia că ne vom trezi cu un procent baban de prezenţă la vot, naivul din mine visa la 60 şi ceva la sută. E drept, au existat multe campanii de sensibilizare/conştientizare, dar abia acum îmi dau seama că eu chemam la urne pe un altul care, prin nu ştiu ce metodă, mă chema taman pe mine. Deci noi eram captivi unui cerc... De fapt, noi (eu, în primul rând) am supraestimat gloata, eram convins că nu mai putem reacţiona ca pe vremea bătăliilor dintre Iliescu şi Câmpeanu. Abia aştept taxele şi impozitele care vor veni de la 1 ianuarie încolo, dar mai ales pe mestecătorii de vorbe care nu şi-au urnit bazinul la vot. Haideţi, achitaţi, achitaţi!

* Nu mă interesează pe cine voiau să voteze românii din diaspora, la fel cum îi felicit pe toţi cei din ţară care şi-au exprimat opinia în cabina prevăzută cu perdeluţe albastre. Pe toţi cei care n-au ratat nici măcar un referendum. Totuşi, crima comisă în afară, acolo unde unor oameni categoric mai destupaţi la minte decât cei rămaşi acasă (sau măcar mai plimbaţi) li s-a interzis votul, n-ar trebui îngropată. Şi nu printr-o nefericită demisie pot fi răzbunaţi idealiştii din Franţa, Anglia şi Insulele Kiribati. Nu, pentru acest abuz inimaginabil pentru un stat al Uniunii Europene (o aprozăreală fără egal - trei ştampile de vot la mii de votanţi) ar trebui să plătească unii cu ditamai brăţările pe antebraţ. Poate ar fi votat cu cine trebuie, bă, dacă înţelegeţi unde bat, de unde ştiţi voi pe cine ar fi pus ştampila românii care de sărbători trimit lovele în ţară?

Citeşte şi: Despre bunul român

Citit 920 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 17:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.