Maşina din sufragerie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La muncă, bă, nu la pregătit sărbătorile/pomana porcului! Mă întreb dacă românii care ieri au dat cu cârca merită o serbare naţională au ba. Că destui s-au străduit să convingă economia... S-o convingă să duduie puţin.

* Vecinul care şi-a deszăpezit maşina la primele ore ale zilei de sâmbătă a fost salvat de unul - nu cred că locuieşte prin zonă, nu i-am mai văzut maşina - care şi-a parcat cotoroanţa cu romb ca simbol chiar în faţa geamului meu. Pe trotuar. Nu mai găsise săracul loc în parcare şi n-o putea lăsa în mijlocul străzii, se făcuse şi gheţuş... Şi a tras-o lângă peretele meu, izolat, neatins încă de zăpada finalului de an 2014, chiar m-am bucurat că nu strica peisajul. Cromatica era respectată - peretele gri şobolan, maşina aidoma, mă temeam ca nu cumva vreo blestemată de pisică, în trecerea de pe pervaz spre neant, să nu-i zgârie frumuseţea de limuzină. Am stat cu inima cât un purice până când şi-a ridicat-o de acolo, ba chiar mă şi pregătisem să-l primesc în sufragerie. Aş fi doborât şi peretele din bucătărie, numai să gareze omul regulamentar.

* Cum au votat fraţii noştri de peste Prut? Oare de ce nu mă surprind rezultatele sufragiului? Iată întrebări penibile, de ca şi cum la vest de râul evocat ar fi ieşit alţii. Tot roşie e şi Moldova din Europa, o mai salvează mediul urban, dar numai pe ici, pe colo. Cealaltă Românie, iar aici includ şi o bună parte din Republica Moldova, habar n-are ce înseamnă diaspora: la ce e bună, dacă se dă cu ulei la schimb sau dacă e prevăzută cu plasă pentru ţânţari.

* Ieri, de Ziua Naţională, s-a întâmplat încă o ruşine pentru spaţiul carpato-danubiano-Ponta: armata a IV-a Transilvania a fost trimisă la parada de la Alba-Iulia fără combustibil. Vinovatul principal, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, coafatul care (sper să nu-mi joace memoria feste) se sprijinea de Bunea Stancu, atunci când brăileanul ameninţa pe faţă o jurnalistă. Duşa zâmbea ca o fată mare, aşa că faza cu combustibilul devine scuzabilă.

Citit 648 ori Ultima modificare Luni, 01 Decembrie 2014 15:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.