Galaţiul şi-ar putea RECUPERA BANII investiţi

Galaţiul şi-ar putea RECUPERA BANII investiţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Galaţiul şi-ar putea recupera banii pe care i-a cheltuit până acum pentru investiţii majore, precum modernizarea străzii Traian, sau sumele pe care urmează să le plătească pentru achiziţia celor 14 troleibuze noi şi pentru implementarea sistemului e-ticketing. Cum? Din fonduri europene.

"Purtăm discuţii cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională, privind rambursarea din fonduri europene a banilor cheltuiţi din buget propriu sau din alte surse precum credite, pentru proiecte pe care Primăria le-a făcut. Am trimis spre analiză o listă întreagă, opt proiecte. Dacă achiziţia de troleibuze şi sistemul e-ticketing ar deveni eligibile, s-ar putea degreva sumele alocate din împrumutul contractat la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, să le folosim pentru achiziţia de autobuze noi. Inclusiv strada Traian ar putea fi plătită ramburs!", ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Motivul este simplu: autorităţile nu au prea reuşit să atragă fonduri europene, aşa că sunt dispuse să deconteze ceea ce se încadrează în limitele unui proiect european.

Citit 2840 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 14:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.