Gigacaloria ne arde la buzunar

Gigacaloria ne arde la buzunar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De la 1 ianuarie 2018, căldura furnizată în sistem centralizat va mai scumpă cu 2,88 lei/Gcal. Prin votul aleşilor locali, preţul local al energiei termice facturate populaţiei va fi de 203,57 lei/Gcal inclusiv TVA, faţă de 200,69 lei/Gcal inclusiv TVA, cât fusese stabilit, tot prin hotărâre de Consiliu Local, de la 1 noiembrie. Subvenţia unitară de la bugetul local pentru acoperirea diferenţelor de preţ va rămâne tot de 270,24 lei/Gcal inclusiv TVA.

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre adoptat se arată că, printr-o adresă, SC Calorgal a solicitat recalcularea preţului local de producere, transport, distribuţie şi furnizare al energiei termice destinată populaţiei ca urmare a deciziei emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Mai grav este că, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, pierderea suportată de la bugetul local pentru prima lună de livrare a agentului termic se ridică la 2,5 milioane de lei. „Bugetul local nu este un sac fără fund şi nu se poate, în permanenţă, să ceri să ţi se acopere datoriile sau nevoile atâta timp cât nu pui altceva în loc. Vrem investiţii, vrem un trai decent, vrem spaţii verzi, vrem salubrizare la alt nivel, dar evident că toate necesită bani. Din păcate, tiparniţă la Primăria Galaţi nu avem, singurul lucru pe care putem să-l facem este să chivernisim şi mai bine puţinii bani pe care îi avem, să tăiem din acele găuri negre care, în permanenţă, consumă bani de la bugetul local", a declarat edilul şef al urbei.

Citit 3588 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2017 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.