Cartiere noi în beznă

Cartiere noi în beznă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comuna gălăţeană Munteni s-a pricopsit cu două cartiere noi, unde tinerii care muncesc în străinătate şi nu numai ei îşi ridică mândreţe de case.

Primăria a impus ca, pentru look-ul zonei, casele din prima linie, de la şosea să fie P+1 sau parter plus mansardă. Unele imobile, cum este, de exemplu casa medicului de familie al comunei, dr. Lăcrămioara Udrea, sunt gata, dar locatarii vin acolo ca la muzeu.

Cele două cartiere nu au curent electric. Cine n-are propriul generator electric nu poate sta la lumânare.

„Nu ne putem culca odată cu găinile, când se lasă seara, şi din păcate nu s-a inventat maşina de spălat care merge fără energie electrică!”, spun locatarii noului cartier din Munteni.

Culmea ironiei este că Guvernul a alocat primăriei din Munteni 9,8 miliarde de lei vechi pentru extinderea reţelei electrice, dar Consiliul Judeţului, care împarte banii, nu a acordat, în prima fază, decât 800 de milioane de lei vechi.

„Riscăm să pierdem şi banii alocaţi”

Viceprimarul localităţii, liberalul Miron Nică, ne-a explicat multiplele demersuri făcute pentru extinderea reţelei de curent electric: „Noi am făcut toate documentele pentru licitaţie şi am solicitat Consiliului Judeţului să ne dea măcar 2-3 miliarde de lei vechi ca să facem măcar un cartier. Cu 800 de milioane, nici gropile pentru stâlpii de înaltă tensiune nu le poţi face”.

„Oamenii stau cum pot. Am dat 109 locuri de casă în Munteni şi 60 la Ţigăneşti. În cartierul nou de la Ţigăneşti mai avem locuri de casă disponibile. La Munteni, apă curentă e, drumurile sunt făcute de anul trecut, dar curentul lipseşte”.

„Bugetul nu poate suporta 10 miliarde, cât costă reţeaua electrică! Partea proastă este că dacă nu folosim cele 800 de milioane alocate, ni-i ia şi îi pierdem şi pe aceştia”, ne-a spus amărât viceprimarul. 

Explicaţie foto: Case noi cu bani de-afară

Citit 609 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.