Schimbările politice şi legăturile de rudenie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce parlamentarii gălăţeni nu îşi mai vedeau, ieri, capul de atâtea voturi pro şi contra moţiunii de cenzură, la Galaţi, tăvălugul schimbărilor politice îşi urma cursul firesc. Adică, firesc  pentru politica românească a zilelor noastre, nu firesc pentru oamenii simpli, de pe stradă, mai preocupaţi de supravieţuire decât de campania electorală…

Neoficial, am aflat marţi că deja aveau pe birouri deciziile de eliberare din funcţie directorii numiţi de PSD la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (Alexandru Sântion), Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (Nicu Chebac) şi Unitatea Fito-Sanitară (Valentin Huciu).

Dacă nu aţi sesizat încă, unul din directorii schimbaţi (directorul adjunct Nicu Chebac) este  chiar fratele preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac.

Pe la colţuri se spune că decizia de demitere a fratelui lui Eugen Chebac nu va rămâne fără repercursiuni în plan local. Adică, fără demiterea conducătorilor instituţiilor coordonate de Consiliul Judeţean Galaţi – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi Spitalul TBC Galaţi.

Întâmplător sau nu, cele două sunt conduse de doamnele Camelia Burluc (fostă Grosu), consilieră judeţeană PDL şi Monica Necula, soţia senatorului PD-L Marius Necula.

Întrebat despre toată această poveste, Marius Necula s-a amuzat cu poftă de idee, după care a spus că „nu domnul Chebac numeşte sau schimbă directorul de la spital, ci ministrul. În al doilea rând, soţia mea are un contract de management şi este cel mai bun manager din zonă”.

În schimb, senatorul PD-L a spus că „fratele domnului Chebac este un profesionist” şi, fără nicio legătură, a ţinut să precizeze că „decizia de schimbare este una, iar numirea altui director, altceva”.

Senatorul a adăugat că schimbarea directorilor PSD va fi făcută doar acolo unde lucrurile nu merg bine; în plus, în prezent, în jur de zece directori de la Galaţi sunt îmbolnăviţi subit sau în concedii de odihnă…   

Totuşi, neoficial se vehiculează în continuare alte nume ca viitori conducători ai diverselor instituţii din plan local, precum democrat-liberalul Constantin Dumitriu, în locul lui Ingrid Miron, şefa Agenţiei pentru Protecţia Mediului sau doar numele instituţiilor unde urmează schimbarea şefilor – Casa Judeţeană de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă etc.

Citit 1201 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.