Primăria Rădeşti va avea sediul ei

Primăria Rădeşti va avea sediul ei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Complexul Administrativ a trecut de cota zero *

După reînfiinţarea comunei Rădeşti ( primul ei consiliu local s-a constituit la 1 iulie 2004), construirea unui sediu pentru primărie a reprezentat prioritatea nr. 1 pentru edilul-şef al noii unităţi teritorial-administrative, Ioan O. Porumb.

Deşi a mai fost comună, trebuie spus că Rădeştiul n-a avut niciodată o clădire care să fie a acestei instituţii. În anii „puterii populare”, de pildă, primăria a funcţionat într-o casă naţionalizată. Astăzi, este găzduită de căminul cultural.

Anul începerii demersurilor pentru construirea unui imobil al cărei faţadă să merite să susţină firma primăriei – 2004. Amplasamentul stabilit, în vecinătatea imediată a postului de poliţie.

Denumirea investiţiei, prescurtată: Complex Administrativ. Amprenta sa la sol, 380 de metri pătraţi. Parter plus un etaj.

Deschis pe 18 august a.c., şantierul dă centrului localităţii o animaţie specială – betoniere în mişcare, constructori veniţi să pună în operă visul cel mare al primarului Ioan O. Porumb! Valoarea totală a proiectului, şase miliarde de lei vechi. Investiţia va fi finalizată în 2010.

Fundaţia este turnată. Ieri se făceau pregătiri pentru „atacarea” parterului. Stâlpii de susţinere aşteptau să se treacă la montarea lor. Proiectul n-a uitat de o parcare pentru autoturisme, modernă, şi nici de brăduţii cu aer de munte.

„După grafic, ne-a pus în temă primarul, la 1 noiembrie placa de la etaj trebuie să fie turnată. Executantul, S.C. Tralma, din Corod, dispune de experienţa şi de muncitorii necesari pentru ducerea lucrării la bun sfârşit”.

La parter vor fi amplasate compartimentele cunoscute pentru afluenţa mare de public – cele sociale, casieria, registrul agricol. La etaj, biroul primarului, contabilitatea, sala pentru ţinerea şedinţelor Consiliului Local.

Fondurile: „Pentru două treimi din valoarea investiţiei n-am avut şi nu avem emoţii. Dispunem de bani pentru tot ce ţine de partea de rezistenţă şi acoperiş”.

„Restul, a concluzionat domnul Porumb, e în funcţie de ceea ce ni se va aloca în continuare. Oricum, am făcut tot ce a depins de noi că să intrăm în sezonul rece cu lucrarea într-un stadiu avansat de execuţie”.

Comentariu foto: Cum să nu-i crească inima lui Ioan O. Porumb când fundaţia sediului primăriei a depăşit nivelul solului cu un metru!

Citit 846 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.